kering

Geliat sana.Geliat sini.

Tengok inot.Tengok akma.

Belek friendster,belek YM.

Sumpah, kalau ada idea, benda-bende tengok-menengok belek-membelek ni takkan berlaku! Dush~ cemane nih...


Pagi yg gelap-hujan dari PC salam berkumandang.


Wei,wei dah berhari lekat nih! Kena ubahnya sikit je rasanya tapi idea tak datang-datang jugak ni ha. Nak toreh kepala - dah kire mencederakan diri sendiri, dosa tu. Tolong la idea, datang la, ku seru kamu!!!!

Oh ye! Di sini saya ingin mengucapkan terima kasih juta-juta kepada pn.noran yang telah membelanja bukak posa saya & inot. Kisahnya, di petang hening tu sewaktu orang belum memenuhi studio, telefon bimbitku berdering. Tertera nama Pn. Noran-bilik.

Akak noran : hello ila, ila kat mane?

Ilani : ha pn.noran, ila kat studio. Kenape ni call tibe-tibe?

Akak noran : heheheh tu lah, I call macam nak ajak gayut plak. Ni I nak tanya, u slalu bukak pose kat mane?

Ilani : owh.. biase ila bukak kat bilik je, tapi petang ni bukak kat studio kot.

Akak noran : ala bukak kat studio je? Ila, meh la kite gi bukak pose kat luar hari ni. Kat mane ye yang best sket?

Ilani : hah bukak kat luar?er…xtau la tempat mane sbb biase mmng beli mknn bazaar je.

Akak noran : ye ke.. I ni malam ni anak I ade pesta tanglung, so I kene anta die pegi skolah balik kul 6.30 jap lagi. I bukak sorang-sorang. Jom la temankan i. kite ajak la enot skali. I belanja, I belanja

Ilani : herk…belanja? Hehehehe okeh2! Nanti ila bitau inot. So nak jumpe kat mane?kite nak makan kat mane?

Akak noran : em, kite makan kat Anjung nak? Kite gerak kul 7. Eh jap, ke lambat sangat aa kul 7?

Ilani : eh lewat sangat kot. Gini la pn.noran, ila ngan inot gi sane dulu, biar kitorang pesan makanan siap-siap.

Akak noran : em,oklah.bolehlah. so jumpe sane ye. Datang tau, ajak inot skali. Kire jadi tau date kite ni.heheheh

Ilani : hahahah ok,ok, kompem jadi. Sedeh sangat pon bunyinye bukak pose sorang-sorang.

Akak noran : hahah tu la pasal. Ok ye ila, see u there. thank u!

Nah~ kenyang lah kami petang itu dengan sedekah ikhlas dr pn.noran, siap pakse amek murtabak lagi buat bekal sahur. Tq pn.noran!!! semoga bertambah murah rezeki pn.noran….

Haih!!! Dah abes satu imbasan memori, mane idea?????!!

Idea! Keluar kao sekarang!

Cepat sket,, pelis la…cepat la idea,, saya nak kene siapkan at least 70% benda-benda tu before petang sabtu ni. Petang sabtu ni nak gi Ampang jap kalau takde aral melintang, bukak pose rumah k.ifa sesambil celebrate birthday Farah Amani yang ke-2 tahun. Wahhh akhernye dh masuk 2 tahun si pengganas berambut kerinting itu. Semoga panjang umur wahai anakku! TAPI….. sabtu ni jugak ade majlis bukak pose kolejyang mana budak-budak zon saya telah ditugaskan memotong buah tembikai, dah siap plan nak makan buah sesambil potong tu wahahaha, lagi satu kemungkinan besar nor & ain nak datang bergosip la plak sabtu ni adeh…cemane aa? Anak buah?makan buah?besfren???*fenin*

Wei idea sile la datang bertandang .. . . . . .

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...