beautiful things

homesick.. ma, rindu ma!
tak tau la dari mana perasaan rindu orang-orang di rumah ni datang, membuak-buak pulak tu. Dari semalam lagi. 2 hari bersama nor & ain, sebek di bilik, once nor & ain mengutarakan "dah nak balik ni", terus gabra. Mood tengah sedeh, tetibe member yang ade di sekeliling tu pulak cakap dah nak balik?? oh jangan~! saya tak boleh la..kalau tengah sedih, saya mesti nk kene ade kawan kat sebelah. Dulu, asal homesick je, balik ampang, jumpe k'ifa, main-main ngan farah, pastu mood ok. Tapi ni k'ifa ada kat klate,..sedeh...nak balik rumah wei nak balik rumah! Maybe ni sebab demam kot, tu yg rindu ma & ayah bagai nak rak ni. Kalau kat rumah makan minum tak yah pikir, tak yah gagahkan diri gi cari nasi kat Padang, kalau kat rumah, demam-demam macam ni sah- sah jadi raja. rindu ma! Masalahnya bukan takat rindu ma & ayah, siap rindu katil, tv, meja makan, buai & rumput rumah! haaaaa tolong la, homesick nih!!!

Maka disebabkan takut lebih homesick dan rasa ditinggalkan, saya pon berangkat la jugak ke Puchong, ikut Ain balik sana. Tapi hampeh! Makin homesick jadinya bile dengar bunyi mercun anak-anak india kat bawah tu pong pang pong pang! Kena pulak time tu saya keseorangan di rumah memandangkan ain & nor keluar beli barang-barang memasak. angin sepoi-sepoi ditingkat 4 tu, dengan langit dah berbalam-balam nak masuk magrib, seriyes rase nak nanges, teringat kat marx ming yang waktu-waktu begitu tengah sibuk menyalakan pelita..duhh~ ok, dh menitik dah..

Kenapa gini aa? Setiap benda reminds me of everyone dirumah. Ni baru duk se-jauh ini, pasni nak kawen ngan orang itali ni mcm mane? tihhiiii~!

Tadi pon, sepanjang jalan dari Puchong ke UPM, rase nak berhenti dan menangis tepi jalan. Udara segar & matahari yang baru-baru nak naik mengingatkan saya waktu pagi di rumah. Saya suka duduk atas buai depan laman rumah tu sambil sembang ngan ma yang time tu tengah sapu daun-daun kering, tengah cantas pokok-pokok bunga kesayangan beliau, embun pagi baru nak mengering, burung-burung berkicau dari atas pokok rambutan.. aaahhhh! saya terlalu rindukan rumah & keluarga saya. terlalu.



orkid ayah


pokok-pokok ma & ayah


saya rindu suasana ini..subuh di Baung



ini ayah, mengusahakan taman kanak-kanak di situ

saya rindukan tempat ini


7 comments:

alqil said...

mekla...
ghupenye ade hati nak kawen ngan or itali...
kuehkueh...

ila ni said...

laju nampak! hahahah

emoteraphy said...

i kembali menghantui.. dan, NAMA I MEMANG MCM NI OK. bukan salah eja. dan i xtau sape itu padi, budak yg xreti ikat tie tu ke? ape kaitan ngan i?

i rase u rase mcmni sebab u EMO. bwahahahahahahaa kenapa x balik je? ada lagi "crit" (walaupun i pun x brapa paham wuteva dat is) ke?



signature baru,
:e.M.o.t.E.r.A.p.H.y:

ila ni said...

seramnye,seramnye.jgn la menghantui blog aku cik emo.

*hanya ko yg lantang berbicara mengenai ain, ikan & MILAH.

ila ni said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ada kah aku ternampk mung menulis something yang membawak kepada maksud ini..."bila aku rindu..kak ifa lah tempat aku melepas kan rindu" huwekkkk kohkohkoh tersentuhnye sayyyeee..

ila ni said...

wei,wei..dlm erti kata lain FARAH la tmpt melepaskan rindu hahahah
*cover,cover*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...