salam aidilfitri.
raya kelima sudah berangkat ke Selangor, back to normal suda. 1st time rasenye sejak dah besar ni saya menangis~hahha! nanges sebab mood tengah x betul time tu, hampeh btul la.. klo mood tengah ok sumpah saya x nanges! (er..bole caye ke aa?? boleh la ..)

ye ah, untuk nanges2 ni saya salahkan BiWe sebab telah mengkucar-kacirkan mood saya!! hahah now i blame it on others la pulak.. sedeh woo nak tinggalkan mak ayah kakak abang anak sdare time-time cenggini. ye la, ma tengah demam dengan hebatnye, kakak baru 2 hari bersalin, boleh bayangkan tak macam mana keadaan rumah? ye, bersepah tahap gaban la sebab takde orang yang SIHAT untuk kemaskan. saya dah cuba sedaya upaya untuk kemas dapur, ruang depan TV etc tapi mana la sempat sebab till the very last second saya kat rumah pon ade orang datang lagi, melawat kakak & her new baby boy. tiap-tiap kali orang datang mesti la angkat air ke kueh raya ke kan?kan? dan the person in charge tu adalah saya memandangkn raya tahun ni saya je yang sihat walafiat. bila saya takde, bile dah balik ke upm, yang tinggal hanya ibu tua yang demam dan kakak yg dlm pantang. ayah abang rasenye..err..tak dapat nk nolong kot! well, ni masalah lelaki ni, haih~(biarlah jodohku lelaki yang rajin turun ke dapur hahahahha nyempat!)

maka itu la sebab saya menanges cam budak kecik kot b4 bertolak semalam. fikiran kucar kacir, fikir sape nak tolong mak kemas rumah, sape nak tolong jaga Farah Amani yang makin mem-buas, fikir sape nak tolong keep update air masak yang sangat laku di musim-musim perayaan ni, fikir sape nak lap pinggan-pinggan yang banyak untuk dimasukkan dalam almari, fikir sape nak vacuum kapet yang penuh dengan habuk kuih raya gara-gara anak sedara yang tak dengar kata org suh makan kat dapur tapi taknak, fikir sape nak buat air kalau ade yang datang melawat lagi..aaah! banyak weh! dan saya sangat kesal sebab tak sempat nak siapkan keje-keje tu sebab BIWE DUK SIBUK SURUH VACUUM KERETA BELIAU!!!!!!!!
selaku adik derhaka, saya pon vacuum la dengan muncung panjang 3 depa. protes!protes! asyik-asyik saya yang kene, maklom la saya tumpang kete die balik raya...no choice. tengs for a large sum of duitssss raya!! kekekekek maaf zahir batin biwe!

*sebenarnye nak cerita raya tapi gamba tak transfer lagi, maka tak bes lah crite tanpa gamba. yang pasti, raya tahun ni raya paling angau! wahahahahahahahah*

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...