hidup riang juga walao tanpa LAN

oye! oye!
hari pembebasan sementara.

serius rindu sama ini LAN la (tapi sekarang berblogging guna wireless FRSB huhuue LAN buat hal)

ok, rasanya kaedah ini menjadi. hari-hari saya sejak rabu yang lalu kosong tanpa internet TAPI seriously sangat bagus untuk saya! betul ni.

sejak saya dah mintak tolong inot sembunyikan LAN ni, hidup saya lebih terurus. saya mampu buat kerja dengan fokusnya. hasilnya? perhhh walaupun tak gempak, tapi perbezaan perasaan tu sangat ketara. rasa kurang tekanan. rasa puas hati dengan hasil kerja walau tak komplit mana sebab saya tau saya dah cuba sedaya upaya saya tanpa sebarang gangguan lain. dan dalam konteks saya,internetlah gangguan terbesar. addicted weh.

tadi awal-awal pagi dah pergi print board dan present dengan cik sofie. roughly je sebab projek kecik kan. walau saya tau model saya tak siap, kali nni sudah kurang rasa gabra dan penting sekali langsung takde rasa menyesal sebab saya betul-betul manfaatkan masa saya dengan mengadap autocad & sketchUp & photoshop. tenkiu inot kerna telah menyembunyikan LAN.

akhir kata, sila la sembunyikannya semula selepas cuti raya cina nanti. selamat hari raya,cina!


9 comments:

archienot said...

masa 1st day LAN disorokkan, blh dia tanya kt mna LAN itu disorokkan..
ceh..
nsb baik dia tnya sekali je..
klu dia ulg2 tanya byk kli, mgkn kna lempang laju2 pastu..
haha..

smlm lps submit punya la dia merayu nk blik LAN tu..
gian sgt la tu..
mgkin ade gigil sikit tgn dia..
cam mat pit..
haha..

dia xtau tmpt psmbunyian LAN tu dkt je dgn dia sbnrnye...
nk tau ke?
xyah la...
lalala...

ila ni said...

ahhh mane de, x nak tau pon tmpt persembunyian, kalao amek tau karang sah x jadi keje duk tunggu intenet fac.ok yang tah bila nk ok tu saya keciwa dengan inteenet FRSB! huh

dh kurang addicted sket ble bjauhan dr inteent sminggu hr tu huh trimas inot!

MonSTeR WaWa said...

haha..tahniah..tahniah....tp malang nye sy telah kekurangan sorg teman mengisi kebusanan...

ila ni said...

ololo sedehnye bunyik..
sob..sobb..
(ni blh buat alasan utk treus berinternet nih! hahahah)

Anonymous said...

chop. aku selaku profesional dalam bidang telecommunication (bluerk benci aku dgr) nak tnya apakah LAN yg dimaksudkan mung itu cable internet yg disusuk oleh saing mu spt yg mung ceritakan ari tu heh?jangan pandai2 seleweng term telecommunication ok.kuang3

archienot said...

tba2 rsa nk buang kabel itu jauh ke dlm tasik engine...
ayoook....

ila ni said...

ceh koya nyo bunying mcPa wei~
ho la, LAN itu adalah kabel intenet la, gapo namo saintifik dio nyo?
ewah mula berinternet kembali!

jgn inot jangan, masih ada harapan kot lpas bukak cuti ni huhu

Anonymous said...

LAN stands for Local Area Network.

kabel internet tu nama dia UTP (untwisted pair)cable atau terer lagi org panggil RJ45 cable OK.
sesukooo ati jah LAN LAN>ewah hahahah

ila ni said...

perhh mcpa menunjukkan bakat sudah!
pahni panggil Mr. RJ la pulok, gtu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...