mimpi kering

Mimpi korang berwarna atau hitam putih aa? Mimpi saya penuh kaler. Ceria, berwarna warni. Saya pasti tentang ini, sebab, hari tu saya mimpi saya main untuk kelab Chelsea! Hahahaha haram J apakah tiba-tiba termimpi jadi player bola sepak?! Saya pakai jersi kaler biru. Chelsea kaler biru kan?kan?

Malam tu mimpi saya datang bertubi-tubi. Lepas main bola, saya mimpi saya panjat sebiji gunung yang dilitupi salji yang sangat tebal, semata-mata sebab nak pass baju sejuk kepada abang saya, Ilmi Md Nor yang terperangkap di atas sana. First time saya merasa guna alat memanjat tu, yang biasa geng hiking pakai tu, nama tali tu saya tak tau, itu kena tanya Ilfa Md.Nor si kaki hiking sewaktu zaman daranya. Tapi memanjat gunung Everest memang sangat mencabar! Betul saya cakap ni, letih kaki saya.

Lepas dah pass baju sejuk (bukan nak tolong turunkan abang yang terperangkap, sekadar hantar baju sejuk), tiba-tiba saya berada di satu kawasan seperti JPN tapi lagi best lah environmentnya. Scene ni agak sedih. Tau tak yang dalam mimpi tu saya tengok masa depan Malaysia? Tah macam mana, undang-undang masa tu membenarkan err..err..tak tau macam mana nak cakap tapi yang sedih; sebab nak kahwin, kawan baik saya tukar agama, Naduzubillah! Terus saya terjaga dan kemas-kemas barang balik ke hostel. Dah takut saya nak sambung tidur.

Kalau bercerita pasal mimpi ni memang banyak sangat lah. Saya rasa saya ni tergolong dalam golongan yang banyak bermimpi ketika tidur. Tak tidur pun banyak jugak cipta mimpi best-best oh nikmatnya!. Eh ye ke ayat tu, ke sebab saya banyak tidur maka banyakla bermimpi berbanding orang lain? Dah lah mimpi banyak, saya boleh ingat satu-satu pulak jalan cerita bila dah terjaga tu (ofkos la campur-campur dengan fakta buatan kannn).

Member masa sekolah cakap, siapa yang boleh bercerita balik tentang mimpi dia, itu bermakna dia tergolong dalam golongan yang senang nak menghafal dan cepat ingat. Ye ke? Susah je nak hafal jadual berkala.

Tapi kan kawan-kawan...

Mimpi paling sebak selain mimpi mak ayah saya sakit tenat ialah mimpi saya sedang melawat sebuah rumah untuk precedent study bersama rakan-rakan studio lain yang dah grad. Huk huk huwaaaa~!!! Dalam mimpi tu ada pelbagai scene, scene Angah menjerit-jerit sama Halim, scene saya pijak kasut-baru-basuh Padi, scene Nini dengan Intan dengan K'zamme bergambar, scene Phut dengan Trek tengah mengukur panjang site dengan tape.arhhh! serius rindu kembali menerjah...

Inot kat sebelah dah tidur ni, apa yang dia mimpi aa? Kan best kalau mimpi setiap orang muncul dalam bubble he he he baru segan-segan nak mimpi!

12 comments:

aNeA_hAyATi said...

btul la ila..
ecly bile kte tdo..akan ade REM.
random eye movement..time nie, memory kte cam kemaskan balik sume ape yg kte pk, alami hari tu..kire die cam wrapped kan balik sume memory kte..n time REM tu la kte akn mimpi..so..smakin byk mimpi..smakin byk kte simpan dlm otak n kire smakin bijak la kite..hehee
~ mari bermimpi ~

Mrs. Sepet said...

incek mcLa, sayekah kawan yg anda mimpi murtad sbb nk kawen incek sepet ituu?

ila ni said...

anea:
tapi hok gi ukah Everest tu sapo suruh? McLa ax ajeng pon bercita-cita nk jd player Chelsea wowowow oye! makin bijak eh? jum jum jadikannya alasan utk lebih kuat tdo!

mrs.sepet:
mengejutkan yg ianya bukanlah anda! hahah dok lah, it was yuslaili yusoff tau! huuu

kao kao said...

dalam mimpi pun kao bangge kao pijak kasut padi? jahat gile kao ini~



p/s: REM = rapid eye movement

ila ni said...

aaahh!
tu benda yang tak logik utk diingati sebelom tdo, mcm aku cakap, main bola utk Chelsea??

Rashid said...

jerit2 name halim???haha agaknye halim itu adalah selebriti di dalam mimpi anda??hahahahahahahaha

ila ni said...

ah rashid, tu namanya walao dalam mimpi pon si halim tu asek kena marah-marah je dek 'bahasa johor' yang tdak difahami oleh ramai orang.

p/s: ketika bercakap sila bukak mulut betul.

ifa said...

ayat atas2 tu = gong

ila ni said...

bilo nk stat hiking smula? nk joing nih! hahah koya semata

ifa said...

aku nak HIKING guano nyo?
ado ore pinje DEUTER aku tok wi kelik.kuang3

ila ni said...

kui kui ado2, ado duk sebek dumoh cheras pusat perkembangan bahasa

Rashid said...

hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...