sharing is caring? meh nak share fakta

* lagi sedikit mode gatal ye Padi *


Apa korang buat kalau korang disakat dengan manusia yang korang suka, di depan manusia itu sendiri?
Menokok nambah? Sengih? Ghenyih? Gelak? Buat-buat tak tau? Deny?

Ada pendapat, kalau orang tu layan gelak & senyum jugak itu bermaksud dia suka la tiuu~ TAPI saya selaku manusia yang mempunyai tahap ego agak tinggi dan SANGAT pemalu, saya akan menafikannya, walau dalam hati dah krem (ikut ejaan hawa) sebab sengih sorang-sorang. Mulut mesti cover, contohnya:


"isk ape korang ni, ribut takde angin takde tiba-tiba pulak cakap gitu, ish x patut.." walau dalam hati berbunga lebat!


Ni nak pesan ni, untuk diri sendiri dan kawan-kawan, jangan terlalu neutral bila berlaku situasi seperti itu (bak kata McLeen). Treat it as an opportunity to show your true feeling pehh pehh. Masalahnya ialah m.a.l.u.

Pentingnya 'menunjukkan perasaan' ni sebab contohnya kalau korang suka orang tu, mesti lah korang nak tau kan apa reaksi dari orang tu. Sebab saya juga tau bagaimana seksanya mengandungkan perasaan yang tak terluah nih. Kalau dia neutral je, maka segan lah nak mulakan langkah (talking as an adult) dan lebih baik lupakan je lah angan-angan yang dicipta. *ini sumber ayat-ayat dari Shazleen ye*

wowowo apakah yang aku tulis? ingat nak bagi nasihat dan tips tapi lupa yang diri sendiri tiada pengalaman.ahhh layann!! Sesiapa dialu-alukan memberikan pengalaman diri, sila,sila, help yourself.





kenapa wujudnya lelaki dan perempuan dewasa?

8 comments:

Helang Hijau said...

mekla... aku kurang pham la entri ko yg kali ni... konfius..... aku yg lembap ke bahase ko yg pelik..

mmmmmm

ila ni said...

haha aku dh agak msti ada yg tak faham kalau x tau crite disebalik pembikinan entri ini ohkohkoh

ginila pendek kata,
kalau kao suka kat sorang awek tapi kao tak tau die suke kao ke tak, cuba ko tunjukkan sikit yg kao suke die, pstu tgk reaksi dia bagaimana;

"Menokok nambah? Sengih? Ghenyih? Gelak? Buat-buat tak tau? Deny?"

dari situ analisa la sendiri mngikut kesesuaian.selamat mencuba!
mcm rancangan ela & eli pulak.

Helang Hijau said...

Ghenyih? ape tu mekla???

menokok nambah tu mcm mane???

mm.. xley try la mekla.. ko ckp kalau suke.. maslahnye xde sape2 yg aku ske.. huahahahah..

ila ni said...

ahh ko nih membuang dakwat blog saja, tanya bagai nak rak tup2 xde crush hahah xpe2, selamat MENCARI dan mencuba. (tambah 'mencari pulak di depan 'mencuba')

ghenyih tu bhs kedah yg aku belajar masa PKN dedolu haha aku pon dh lupe2 ingat mksd die. sengih lebar kot?

Helang Hijau said...

hahaha.. tipu ko je mekla....

segan nk mengaku.....
ade crush... ade gak aku try2..

tp susah nk tafsirkan reaksi si dia.. muahhahhaa.. tp yg penting bkn neutral la...

Btw, blog qilah manae?? ngape aku xdapat access blog die dah..

ila ni said...

haa kalau bukan neutral, ape lagi?? hahah macam pakar hal2 jiwa plak aku nih.

a'ah sama, aku x leh baca gak blog die. wahhh dah jadi chatroom kite di sini!

Helang Hijau said...

Menokok nambah, Sengih, Ghenyih, Gelak,...cmtu la reaksi die.. hahahaha

ila ni said...

HAHAHAHAH ok2, half way dah tu zaki!
semoga berjaya hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...