cara-cara menghentikan gejala gila internet

** Hanya sesuai dipraktikkan oleh ilani yang menggunakan PC dan berada di studio yang 24 jam dapat free internet access.


1) Meratapi board-board design yang lampau beserta markah-markah untuk projek tersebut.

2) Kemas meja sikit biar semangat datang bagai diseru

3) Uninstall Mozilla. <-- tapi agak kejam terhadap dunia perkembangan masa kini. Tak payah lah uninstall.

4) Selesaikan urusan business secepat mungkin. CEPAT! SAPE NAK BELI KEBAYA CEPAT CAKAP!! Takde masa nak layan korang! (harus untuk bersikap garang sekali sekala) Eh, sila la ke sini ye, jemput2.

5) Meninggalkan nota selamat tinggal di semua laman sosial yang dihinggapinya dan mencuba sedaya upaya tidak melayan komen-komen yang dihantar di profil walau hati meleleh-leleh melihat notifications menyala-nyala.

6) Belajar untuk kembali berkomunikasi dengan cara yang lebih mahal dan membuang lemak : SMS & call & jalan kaki pergi meja belakang atau studio atas.

7) Kembali meratapi board-board design yang lampau beserta markah-markah untuk projek tersebut.kasik sedar diri sikit lagi.

8)Kemudian meratapi (bukan menatapi lagi dah) gambar mak ayah yang banyak memberikan sokongan dan harapan yang tinggi, kasik insaf sikit..sob,sob,sobri...tapi kalau dah termenangis, mau nya dekat sejam mood baru pulih. so macam mana?

9) Edit gambar-gambar tersebut.

10) TANGGALKAN Mr. RJ, gulung dan bawak balik bilik bila2 nak balik hostel nanti.

11) Mulakan kerja!

** oh banyak sungguh rintangan ropa-ropanya~**



sila check!
lupa imej amek dari mana.

8 comments:

yaNi said...

"Kemudian meratapi (bukan menatapi lagi dah) gambar mak ayah yang banyak memberikan sokongan dan harapan yang tinggi, kasik insaf sikit..sob,sob,sobri...tapi kalau dah termenangis, mau nya dekat sejam mood baru pulih. so macam mana?
"

ila, sobri kan ade untuk pujuk supaya mood nya cepat pulih.
;)

ila ni said...

hahah yani!!
terbahak-bahak ila yang tengah batuk ni baca komen yani! sebabnya ila x tau bakpo nama sobri tu trus mengingatkan ila paras rupa Pok Dow jual air kat kantin yg telah mencukur licin keningnya itu hahahahah x leh ingat.. x leh ingat..

yaNi said...

isyh.. isyh... ado ko pok dow itu yang 'ter'ingati oleh mu, wahai ila ku sayang?

tak seswai. tak seswai. :)

ila ni said...

pok dow yg kdg2 sero nk marah, kdg2 sero kesian ngelih dio. hurm..semoga beliau sihat walafiat di sana.

akizaki said...

huh...nsib baik klasified as MACHO..hoho..

ila ni said...

akizaki:
hahahaha mesti takut-takut je nak luruskan jari!

Afiq Deen said...

tipu belaka.

ni semua propaganda PBB (pertubuhan bapuk bersatu)

ila ni said...

sudah ada calon berjari sama panjang nampaknya, hahahaah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...