siri melepas gian

tag ini dari rakan meja sebelah; inot.
ini jawapannya inot. saksikan.

5 TABIAT BURUK DI ALAM PERSEKOLAHAN
ini kita bercakap dari segi pengawas-pwngawas skema la kan? sebab rasanya tiada yang buruk hanyalah sedikit tidak mengikut peraturan & adab sopan.

1. Selalu tidur dibilik sakit sewaktu prep petang / berebut turn tunggu kawan-kawan yang sakit semata-mata nak sambung tidur yang sekejap lepas lunch antara pukul 2-3 petang tu. Mana cukup. Balik pukul 2, beratur makan dah setengah jam, balik bilik solat dan baring-baring kejap lalu ter-tidur. Ah berat sungguh kalau dah tertidur tu!

2. DIAJAR (diajar ok, diajar) mencabut bulu ketiak sewaktu prep petang. Jijis oih jijis. Siapakah pengajarnya, cuba teka hahahaha buruk perilaku sungguh meja belakang sana.

3. Seboleh-bolehnya nak amek tugas jual nasi lemak cikgu mat nor sebab taknak masuk kelas Quran Ustaz Salleh di hujung minggu.

4. Menyalahgunakan kuasa dengan memaksa budak-budak lower form untuk masuk tidur (dengan suara segarang yg mungkin) bagi membolehkan para form 5 yang berkaitan menyelinap keluar dari hostel menuju ke dewan makan untuk menonton cerita Successful Story of a Bright Girl.

5. Menipu cikgu kelas dengan menyatakan kaki tempang kerana jatuh tangga. ok. 'memang jatuh tangga'. percayalah.


SUBJEK KEGEMARAN DAN KENAPA

Pendidikan Jasmani
Kerana biasanya subjek ini para murid hidup terabai tanpa arah tujuan. Boleh tutup pintu tutup tingkap dan tidur atau boleh main bola kaki tiga atau bola katok atau menyeludup ke bilik komputer untuk berinternet DAN berlatih choral speaking yang akhirnya menang yahuu!


SUBJEK YANG TIDAK DIGEMARI DAN KENAPA:
Matematik form 1. kenapa? rahsia pelajar & guru!

APA YANG MENARIK TENTANG SAYA:
tiada yang menarik. (jujur nih. jika dulu saya pasti akan menjawab SEMUA)

PALING SUKA:
waktu lapang yang betul-betul lapang. Ikut sukalah nak buat apa pon, tiada deadlines, tiada bebanan kerja, tiada assignment, tiada baju untuk dibasuh. Hidup hanyalah untuk makan, bersembang, jalan-jalan dan internet.

TIDAK BOLEH HIDUP TANPA:
banyak.
-mak ayah & keluarga
-rakan yang saya sayang. yang saya tak sayang takpe takde pon ohkohkoh
-ye inot; NYAWA.

SETIAP MALAM SEBELUM TIDUR SIAPA YANG ANDA AKAN HUBUNGI:
streamyx.

dah? tu je? ok. nak tag rakan-rakan scipp lah. nak tengok apa pandangan di alam sekolah anda. semua rakan scipp yang dalam list sila buat, saya akan gi round satu-satu nanti!

10 comments:

aNeA_hAyATi said...

ahaaa..nak buat..nak buat..!!
to tgu lapang skit..br syok mengimbau kenangan lame..:)

Hawa CMS said...

baiklah2
saya akn buat
hehehhe~
tungguuuuu~~

archienot said...

5 TABIAT BURUK DI ALAM PERSEKOLAHAN

1. betul2!! menci rush2 ni.. klu nk rush hidangkan la mknn atas meja trus..huhu..org ketua pelajar dlu..nk buat jht pn susah..huhu..tp pernah je wat2 sakit beberapa kali sbb mls nk pi prep..so tido la kt blik sakit..haha..yey..xlah innocent sgt kn sy ni..

2. ila mmg jijis..nsb baik xditurunkan ajaran tu ke sy..

3. ilmu agama itu pnting utk kehidupan kita..

4. jht..

5. xtau-menau..

SUBJEK KEGEMARAN DAN KENAPA

suka juge pendidikan jasmani..awatlah xteringat subjek2 msa sek rendah ek bla wat tag ni..ish!! wat balik kang tag ni..

APA YANG MENARIK TENTANG SAYA

dia suka berjoyah

TIDAK BOLEH HIDUP TANPA

sy termasuk x? msti x.. xpe la.. nk pi bunuh diri..

Ilyani said...

hutg tag akn di byr selepas habis exam :)

ila ni said...

awa:
oi oi bukan ila neh hok melakukan perkara terkutuk tu. hahah elele awa, dio jugok hok bersungguh pujuk oyak "tok sakit eh, tok sakit. try la try la" HAHAHAHAHHAHAHA

yani:
buat jgn tak buat!
kalau tak buat demerit 10

ila ni said...

eh silap. bukan 'to awa:', to inot komen di atas itu hahahhaa mamai tengok nama time tu. sori,not sori!

Hawa CMS said...

helo ila!
hok no 2 tu takde kaitan pape pun ngan awa deh!
eleeeh!
siyes not me
sbb dok ingat mende satu pom pasal hal2 jijiq tu

erk?

ila ni said...

hahah 'erk' di hujung tu membawa mksd ape ye? kamonla, kita geng meja dekat dgn almari makanan tu semeja layan aksi tersebut hHHAHAHAHA

iedasaydi said...

tgk cite successful story of bright girl<-xleh blah rr mse niii...best gilerrrr...wahhh...rindunyerr..

ila ni said...

ieda memang peminat no.satu jang nara ah time tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...