tahi. amekk tajuk tak selindung kali nih!


*WARNING!: terdapat unsur kejijisan di dalam entri ini*

Tahi adalah benda buangan paling jijik bagi saya. Bagi korang, tak kot :P Serius, saya paling benci kalau anak-anak buah kecik yang masih berpampers; berak. Mood nak bermain dengan penuh kasih sayang akan hilang serta-merta. malah kemungkinan akan mencetuskan rasa benci dan meluat kerana saya yakin; mana-mana manusia dewasa yang berdekatan dengan budak yang berak, pasti akan disuruh basuh berak budak tu, hee! Benci. Geli woh. Saya je nis yang geli nak tengok tahi budak. Er.. tahi semua golongan masyarakat pun. Gile ke nak ada minat tengok tahi? Sekali tengok tahi, mesti 3, 4 jam lepas tu takleh makan. Terbayang-bayang rupa paras tahi. Sedangkan tertengok seekor ulat sihat berwarna oren pun saya fobia nak makan limau mandarin sampai sekarang…arrhhh! Mengunyah ulat? Yek!


Ok, ok. Serius, serius. Saya nak ceritanya adalah tahi manusia dalam lingkungan umur 19 - 30 tahun (mungkin). Ohhh dah start kembang tekak...yarhhhh! Masih terngiang-ngiang imej tersebut. Aku sumpah penyumbang imej tersebut sembelit 5 minggu!!!


Hari tu, discussion bersama lecturer design berlanjutan sehingga menghampiri waktu Maghrib. Saya belum sempat menunaikan solat Asar waktu tu. Jadinya, tamat discussion pukul 6.50 petang macam tu, saya pun bergeraklah ke tandas seperti biasa, nak amek wudhuk di situ dan solat di satu sudut terpencil dalam studio. Taknak solat kat surau atas, kawasan tu agak seram bila start senja. Nak nak senior aAn pernah mengalami sesuatu yang..er…ah! Taknak cerita pasal tu. Ok skip.


Saya pun terkocoh-kocohla ke tandas. Tandas tu macam ni. Meh nak lukis layout tandas kejap.





















Ok siap. Ni layout toilet fakulti kite.

Toilet 1 hingga toilet 3 adalah jamban cangkung manakala toilet 4 adalah jamban duduk. Tau beza? Ni beza duduk & cangkung.



imej atas: jamban duduk
imej bawah : jamban cangkung



Tu, toilet yang berwarna kuning indah itu (rujuk pelan toilet) sewaktu hari kejadian adalah toilet favourite saya, sebab getah die..ermm…ahh tak payahlah explain. Susah. Maka saya pun dengan yakin dan konfiden menjejakkan kaki ke dalam toilet 3 memandangkan pintu sedia ada terbukak, sah-sah lah takde orang kat dalam tu kan. Saya masuk dan saya rasa sungguhlah nak muntah tapi memandangkan saya tak suka perasaan pahit-pahit lepas muntah tu, saya abaikan perasaan nak muntah tu. Terus saya keluar dari tandas tu, dah tak sanggup nak mencuba nasib kat toilet-toilet lain lagi dah. Terus saya pecut balik kolej. Sanggup! Sebabnya, saya dah nampak sesuatu yang sungguh tak logic untuk ditemui di peringkat universiti. Perlu lukis ke aa untuk korang paham? Tak yah lah ye, lambat. Meh saya HURAIKAN!! Kite tambah efek-efek jijik sket kasi adil, biar semua orang loya.

Sebelum tu, bayangkan tandas cangkung. Ye, yang kalau najis itu jatuh ke permukaannya, tidak bergerak secara langsung ke lubang jamban; berlainan dengan jamban duduk yang mana najis terus masuk ke dalam air sebelum di flush dan seatnya boleh ditutup dengan cover yang tersedia ada. INI JAMBAN CANGKUNG YANG KITA SEDANG BICARAKAN! Yang terbukak luas, jujur telus tulus dan open-minded. Ahh! Kenapa aku? Kenapa aku insan terpilih untuk menikmati situasi tersebut??!!! World against me. Ok. World menang lagi.


Hah. Begini situasi tahi tersebut.

1.Saya ternampak tahi.
2.Tahi tersebut sungguh banyak.
3.Umpama tahi orang yang dah lama tak berak dan tiba-tiba makan buah prune dengan banyaknya.
4.Tahi tersebut terletak elok di tengah-tengah jamban cangkung tersebut.
5.Namun yang pelik, terdapat tisu pink seperti yang selalu kita pakai di kedai makan; DI BAWAH tahi tersebut.

APA? BAWAH TAHI?! (Kita memang kena lapik tisu dulu ke sebelum berak?) Dan cebisan-cebisan tisu di sekeliling jamban itu… maka saya pun membuat assumption yang agak racistlah bila nampak tisu kan kan.. ish! Tak baik. Tapi hakikat kan?

*efek jijik tak boleh ditokok-tambah kerana tangan mula terasa gatal dan tekak mulai kembang*


Dan malam itu, saya berazam taknak pakai tandas tersebut, nak pakai tandas kat tingkat atas bahagian budak-budak lanskap pulak.TAPI KURANG HAJAR SEBAB TOILET SITU PUN ADA KEJADIAN TAHI JUGAK! APA NAK JADI NI BUDAK-BUDAK DEWASA ZAMAN SEKARANG?!!!

13 comments:

MHassan said...

campbell's mushroom & clam chowder is always the best...

elida hanan. said...

yekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....

aAn said...

ah tidak...toilet feveret ku juga...sape kah manusia tidak bertamadun itu..?ak laknat die dgn sumpahan halilintar berputar tahap 5...

yaNi said...

jijis sungguh. kali terakhir jupok benda gini maso yani gi travel ke Belgaum, India (bukan Belgium) dulu. Toilet kat india (rural area) yang yani singgah masa travel tu memang tak proper. usahkan tangki nak flush tu, pili air pon takdok. kena gi amik kat telaga. kembang tekak tengok najis jijis manusia, tapi sebab nok kecim sangat2, terpaksa.. yani ingat kat msia tak dop kejadian supo gini.

musykil musykil...

ila ni said...

hasan:
aaaahh abende kao repek ni asan?! aku tau, nafsu makan kao bertambah-tambah bila associate dengan cerita-cerita jijik begini :P

elida:
sangat yek. chemmmaaaa!!!

aAn:
tu ah, sape pnye keje, memang sangat berani lah dia keluar dari toilet dalam keadaan macam tu. Kalau kebetulan dia keluar DAN ila ada menunggu turn kat situ dah sah-sah ila tampal muka dia & tahinya di tangga fakulti!! hiushh geram!

yani:
toilet sano macam dalam Slumdog Millionaire tu ko? heee chemma woh.
taktau lah apa perasaan manusia itu setelah melakukan perkara terkutuk itu...

BURDHANI said...

omg..dat's so damn jijikss!

tobat kalo kena kat diri snirik dah xjejak kaki kat tmpt kejadian, tgk pon dh nk muntah ijau..^_^

StingRay said...

hidup kita ibarat memakan keledek..


kita tak tahu bila kita akan terkentut....



ha..masuk tandas tak baca doa lah tu....
hahahahaaaa

zHafHarIna said...

haha mcla.nsb baik aku pose arini..
klu x xbdaya nk mnahan kmunculan bayangan imej yg kamu gambarkan..haha..sungguh jijik..tp apakah motif tisu 2?huhu

alqil said...

nak cite pasal taik nie..
qilah pernah menyumbang kepada keciciran taek...hahahahaha..
kire spesies yang makan hape ntah smpai tercirit..
tapi mase umur 8 tahun ye...
masa kat sek ren...
kire boleh dimaafkan tak sebab budak2...
tapi kalo kes mekla nie...

maybe "mahasiswa" tu lupe kot nak flash...
sebab "hajat" dah kesampaian...
~barangkali...

ila ni said...

burdhani:
kaaannn? sgt jijik. manusia pelbagai ragam rupanya...:P

stingray:
he he he... tepat sekali! x baca doa masuk toilet. haih~

zha:
wauu poso!
er..tisu..er.. saim aku mengaitkan keadaan tersebut dengan kek yang diletakkan di atas tisu tiap2 kali majlis kecil2an dibuat tu, semata-mata nak menghilangkan selera aku terhadap kek!

ila ni said...

qila:
qila sgt jujur! hahahha nk gi btau cekgu besar skolah qila,kasi demerit sket.

hurmm...barangkali lupa...
barangkali juga jijis nak menoleh ke arah belakang utk flush! :P

awa said...

xdop air cam scipp ke?
curi ar wei air sape2
muahahahha~~

Intan Nadia said...

mekla.aku turut tertekan...waawaaa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...