Rumah dekat dengan airport memang menarik

"bye plane.." tu ayat Farah tiap-tiap kali bakal pilot terbang melintas dengan aircraft kecik itu di atas kepala kami. Bajet syahdu nada yang didendangkan.


Tapi saya berusaha nak ubah jugak ayat dia. Jadi, saya ajar dia ayat lain.


"babai, pilot!"


Berkali-kali.


"BYE PLANE LAH!" Kena tengking.


Ok, plane pun plane lah. Tak boleh diajak menggedik langsung!

4 comments:

Fefey said...

farah ada di kota bharu ke?

alqil said...

hehehe..seronok bile ngajar budak2..
qilah slalu ajar anak buah sepupu sedara...

qilah : ni sape? (tunjuk pd diri)
budak : (pandang gerak bibir kite)
qilah : nie makngh cantik
budak : ni angah tik..

soh die ulang byk kali sampai die ingat nama qilah a.k.a "makngah cantik"

ilmu mesti kene turun...try wat mekla...hehehehe...budak2 kan otaknye cepat pick up...

tapi kes farah nie...takleh nak turun kan ilmu..hahahah...berusaha lagi!!~

myatiqah said...

rumah kte dekat..kte mlambai pilot yg sme..

ila ni said...

fefey:
ada. dan tadi instead of Rabiatul Adawiyah, mummy fifi telah memberikan nama baru untuk beliau - adik Hafiz AF.

qilah:
hahaaha nehi2, x berani untuk kes terpencil farah nih hahahha kanak2 garang - DONT MESS WITH ME - seraaam....

tiqah:
yehh! hi pilot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...