what's next?

Ceh kedengarannya seperti sudah lulus dengan jayanya. Boleh la dikira sebagai dah lulus. Kot. Tapi dengan jayanya tu takleh pakai.

Jadi apa target selepas ini? Kuning = pilihan studies yang seterusnya, biru = peluang kerja

Hajat di hati seorang ilani yang sangat lah perlahan dalam pelajaran dan design ni (dalam erti kata lain, kurang berbakat) masih lagi bercita-cita tinggi. Ye, sangat tinggi sehingga sanggup mengimpikan diri ini settle Part 3.

Baiklah, perancangan selepas tamat belajar ini ialah:

  1. Cari kerja di ofis yang banyak bagi ilmu
  2. Kerja sampai cukup ilmu dan pengalaman dan kemahiran, maybe 2 tahun kot.
  3. Cari mana-mana yang menawarkan degree senibina Part 2 untuk 2 tahun. Dan lagi bagus kalau jumpa yang macam kos Hassan; serentak Master & Part 2. ye kan?
  4. Tamat Part 2, kerja lagi.Dalam dua tiga tahun kot?
  5. Bila ada rezeki, amek Part 3 pulak.
Cumanya, dari segi akademik punya planning memang dah ada. Kehidupan berkeluarga pula macam mana? Kena letak target. Nanti berbahaya kepada kesihatan pula :P

2 tahun + 2 tahun + 2 tahun = 6 tahun.

Sekarang 23 tahun. Campur 6 tahun??? oh tidakk....!

9 comments:

burdHANI said...

huhu..kita sama ar mc la..xda planning untk bkeluarga~
sedey je..hee

takot termasuk fasa andartu!
mintak jaoh laaa..aminn

=D

MoHaSu said...

ko dh ade plan bile nk amik part 3?lg hebak dr aku...

ila ni said...

burdhani:
kikiki risau jadi andartu rupanya! :P

kuih kosu:
uih perancangan je asan wehh..

aAn said...

bagusnye ade perancangan....sile rancangkan utk aku bole...?

ila ni said...

boleh2, sila setkan appointment di alam maya :P

fzah.ruslan said...

tahniah mcLa. org yg ade planning, sudah melangkah setapak ke arah success. :D gudlak, gudlak.

ila ni said...

wauu ye ko fzah?
doakanlah ye. daku mau settlekan bnde yg dh separuh jalan ni

Fzah Ruslan said...

Tersenyem sendirian.. Bila baca komen Azhani. It was in 2009 kan... Sedangkan hujung tahun ni, dah nak kawen dah beliau...

Oh McLa, beliau telah meninggalkan kita dalam dunia kita... Tsk !

ila ni said...

tu la psl, terbaca tadi pong, senyum jgk.. pah gano kito ni? wahahhahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...