eczema

tau apa benda yang memalukan?
sangat sangat sangat memalukan maksud saya.

bagi saya,

jatuh tersembam depan crush?
eleh kacang je. bangun je ah balik!

tergolek di tangga shopping mall?
tidak cukup memalukan. takde sape kenal ponnn

butang baju kat dada terbukak?
nevermind. bukan sengajalah nak tayang dada!
eh jap. tapi malu jugak. kan? sebab aurat yang punyalah usaha tutup dari pandangan umum terdedah begitu sahaja.. em.. mungkin malu.
ye memang malu.

TAPI!!!

saya paling malu bila nak kena cucuk kat p*ngg*ng!
ke pinggul? entah.
aaahh! walau kawasan tu lebih efektif dari cucuk bahu, saya tetap tak setuju!
dengar tak tu doktor?
SAYA TAK SETUJU!
kena pulak kita tau yang kita akan jumpa doktor tu lagi; suatu hari nanti.
dan doktor itu ialah lelaki..

wehh pelis la, biarlah rakan-rakan perempuanku cepat-cepat grad dan bukak klinik dekat-dekat ngan rumah saya ni! dan hapuskan juga doktor pakar sakit puan dari golongan lelaki. over ;p

sebenarnya,
saya nak cakap sini,
ECZEMA BOLEH DIUBATI.
ye, memang ada penawarnya.
google, yahoo semua tipu cakap eczema takleh disembuhkan.
caranya?
pergi klinik pakar kulit, tunjuk kawasan infected dan bersedia untuk dicucuk.
cucuk 2 kali pada hari yang berlainan.
dan akan diberi ubat telan yang pahit sangat-sangat walau namanya telan, tetap rasa macam efek kunyah.
dan sebekas cream.
cream ini bukan aqua cream atau beprosalic.
beprosalic dah guna dekat 2 tahun tak jadi-jadi.
licin kejap pastu naik balik.
sebelum bazir duit, bazir kan je straight ke doktor kulit.
go, hapuskan eczema!




next date : dentist.

6 comments:

aNeA_hAyATi said...

teruk ke eczema tu??

errkk..jgn nnti uplOad gmbr di cucuk kt B****T dah la yee..hahahaa

ermm..btw..pray it will be better..

ila ni said...

agak teruk kot sebab hari tu start rasa pedih2 kat tapak kaki tu, tu yg begegas ke klinik pakar terus. x tahan wehh 2 tahun duk menggelupas

hohoh neva ok neva cucuk bontot! hahah

aminn

si bunget'z nikky said...

ila...
ila pegi klinik mane ni?????


nk cube gak

ila ni said...

klinik sebelah hayaki tu kenal?
ade klinik pakar kulit baru situ. sila la. untuk yg macam ila, ubat eczema rm130. tu x tau masuk kos consultation dh ke dok sbb ma pun ado amek ubat lain jugok hari tu, so tak tau total sebenar brapo.

fzah ruslan said...

wuish.. segan, segan.. segala keselulitanku terserlah.

Anonymous said...

It's very simple to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this article at this website.
My site - Eczema Free Forever

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...