SCIPPIANS - u wont believe your eyes!!

*tajuk sungguhlah bajet*
Tengok gambar di bawah betul-betul. Cuba teka di manakah lokasinya..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TA-DA!! S.M.S.P.P weh!! Ohh rindu~! macam jakun bila boleh masuk sini balik. Nasib cuti sekolah, guard rilek je kasi masuk, tak yah pas pelawat. Terima kasih Pak Guard. Yang pasti bukan pakgad yang berwajahkan Anjasmara itu kohkohkoh.
Walaupun pemilihan warna untuk bahagian depan dewan tak menampakkan ciri-ciri kelembutan dah, tapi lebih ceria. Macam sekolah. Ye, sekolah yang kebanyakannya sekolah. Ah tak tau nak cakap macam mana. Memori yang sangat memori~!! aaaaa tak tau nak cakap apa dah___!

Ini kawasan yang dulunya taman mini Jepun, laluan utama selepas roll-call. Sekarang ni tak tau adakah masih berkonsepkan taman jepun? Wallahualam. Nampak lebih hijau, saya suka!

Ini pula tangga yang menuju ke bilik seni; bersebelahan bilik prefect (bilik prefect yang dimaksudkan taktau la dari tahun berapa ke tahun berapa) yang tepi laluan ke bengkel KH tu. Bonjour para Fatimah!





Ini courtyard antara bangunan bilik guru dengan bangunan makmal. Ada penambahan lanskap sikit kat tengah tu sebenarnya, ada laluan yang proper dah, tapi tak nampak dalam gambar. Malas nak gi panjat tangga dan amek view dari tingkat satu. Kiranya juniors sekarang dah tak payah takut-takut nak pijak rumput nak cross shortcut situ. Cayalah cikgu! Mesti senang cikgu Nadzeri & cikgu Sahar nak gi makmal. Oh dan juga abang pembantu makmal yang koya itu hahahahha sori encik, dah lupa nama panggilan itu.




Awa, ju yus leen & elida, (tak ingat elida ado lagi dok masa koya-koya tu); inilah pokok mulberry kesayangan kita. *gambar gelap gilo tak sempat-sempat nak edit eh, excited nak share!*
Masih in good condition. Harap takkan ditebang ;p








Wauwee~ PRINCESS Foyer lah weh! hahahah mesti tak sesuai anda saya yang menggunakan foyer tersebut hahhaha. Tapi best lokasi foyer ni, boleh buat penghilang debar dan tempat short discussion sebelum masuk exam kat dewan besar. Dulu SPM 2003, kami bersidaian di tepi-tepi dewan je menunggu pintu dewan dibuka. Kini sudah ada foyer berbumbung, hah tunggu hape lagi, gunalah! ;D Suwittnya nama......auww~







Adakah kawasan ini kelihatan lebih kurang seperti Gurukul dalam Mohabbatein? Cakaplah sama weh... terima kasih pokok rhu kerana 'melembutkan' suasana. Kerusi batu dah dialihkan ke sini la awa..dan berwarna peach. Oh baju outing!








Ini rupanya tangga yang dihebah-hebahkan itu hoho kuingatkan lokasinya di depan makmal kimia. Well, one of the fav spot. Depan koop, sape boleh tahan aiskrim 50 sen koop weh....!
Eh lupa nak gi tangkap gambar kolam sperma. Adakah ikan kesayangan si hitam yang besar itu masih wujud?


Depan kantin. Ada pergola yang meneduhkan tugu SCIPP.*sebut je ah tugu ke logo ke, tak pernah ada nama spesifik* ;p







Haih ada jugakla lagi perangai sebegini hahahahah vasss! Tabik spring. Nampak kat Ummi Zainon ni habis satu perhimpunan dia balun berleter 2 jam. *pis ummi pis*







Fiwit! Kantin ada cyber cafe weh. Nampaknya CC di pasir puteh tidak lagi laku. Dan semestinya ayat-ayat "Sape last?" makin rancak..
*note: public phone di belakang sana*


Hidup BESTARI!!!

Kantin pun dah hijau woo.. ganas lah pokok! Pokok macam ni lah yang kita cari, yaaa!!


Jalan depan kantin pun dah hijau kiri kanan wehh.. dramatis! Best buat lepak time HKSBP ni ;p Jalan ni agak glemer di waktu pagi. Lepas breakfast di DM makcik elizabeth, sambil roti mentega kat tangan, haruslah jalan menuju mentari pagi. Sambil baca nota (konon) jalan slow-slow bajet on time dengan roll-call. Beg letak kat kerusi batu je lah. Tak larat nak panjat tangga semata-mata nak letak beg.


Especially for basketballers.


Woo woo dah makin susah nak panjat nih. Dah macam pintu masuk utama pulak jadinya. Makin best lepak sambil tunggu pagar bukak after riadah ;p
Yaaa kelihatan di atas sana B2-3. Hello kelawar!


Yaa we mastermind the world. BTW, makin banyak mural. Kerja cikgu Rahim ke?
*note: bilik dobi dibawah itu*


Nampaknya pagar putih hanya bertahan sekejap cuma. Oh pokok bunga merah halus ini masih adorable. Mari bergambar didepan pokok ini lagi sekali wahai kawanku!
*note: ini adalah dataran tempat roll-call kalau hari mentor-mentee*



Kalau kawasan ini sudah wujud di era 99-03, pasti akan kelihatan kelibat phut dut, pokku dan rodeng setiap hari di atas kerusi ini...


Dah macam tadika. Ceria yang amat. Kalau ada yang homesick lagi taktaulah..


Oh redupnya pintu masuk ke DM. Harap tiada lagi bau pelik tersebut yang akan terhidu tiap-tiap kali lalu kawasan Taming bersyair itu.

Lorong kebahagiaan. Tempat mak ayah lepak di hari Jumaat. Dan yang paling membahagiakan; si abang-abang pun datang melepak muahahaha. B2-3 memang strategik!







Sayu.
Musolla. Saat-saat terakhir di SCIPP barulah betul-betul nak mengimarahkan musolla. Tapi lawa kan musolla sekarang? Cuma dah tak kaler hijau.



Sekian sahaja liputan SCIPP kali ini. kohkohokoh hepi weh! Tapi sebenarnya tangkap gambar cepat-cepat, lajuu je. Sebabnya tetiba rasa seriau sebab kawasan sekolah terlampau sunyi. Cuti sekolah kan. Kawasan-kawasan tertentu kelihatan sangat seram... heee.
Nasiblah korang boleh tengok ni je. Lain kali sila hantar wakil yang tak penakut.
** text kucar kacir kedudukannya, guna IE je..sob,sob..**

16 comments:

elida hanan. said...

haha mcla.
aku tiap2 kali balik duk ulang alik g skoloh ni la kalu nak makan nasik gak. ingat ko bulih mkn nasik umi aku masok, tgk2 lauk dewan makan jugok hk dio wat balik.haha. tapi lain gilo ah skoloh tu loni, mace tk cayo aku rajin skoloh situ.hehe

BURDHANI said...

omaigod..
g scipp wat mende mc la?
chantek menarek scipp skrg.
xjumpe chekgu2? eh of kos la dorg xg skolah cuti2 ni kan..hik3

myatiqah said...

lawa skoloh mu ila,hehe

Hawa CMS said...

huuuff!!
ila g scipp dok oyak doh ke ore!
perrgghhh! lawa gile ah skang!
gane2 pom kene jejak gak lah skali scipp ni!
nak tgok gak depan mata!

sobsobsob!
sungguh xadil!
kenape scipp 99-03 tak macam ni!!!!!

eira eixora said...

rindu nye. Nak g jgk time cikgu ado. Sapo2 nak join2. Jom2

fatin itu saya said...

ok.rase nak nanges skrg ni.sekolah dah lain siap dok try nak ingt2 tmpt2...lama nye tak pergi..

hmmm..boleh tak nak gambar2 ni, nak letak kat page group fesbuk skola? bole la bole la..kalau ada lagi emel la saye...

kopi54@gmail.com

sila lah pergi join group fesbuk 'sekolah menengah sains pasir puteh alumni'

search mesti jumpe..

sekian, terima kasih...

yaNi said...

ila. yani masih pegi scipp,kalau ikut parents hantar adik balik asrama.tapi setakat hostel bestari je lah. jarang yani gi kwsn depan dewan tu. tengok gambar yg ila upload, yani pulok sero sungguh jakun weh.

ila ni said...

elida:
sedih bunying! hahaha pemerintah berjiwa rakyat ngguh umi mg Da.
kiro terubat la rindu mg nk makan lauk Pok Buh keskeskes

burdhani:
singgah kejap after wedding saim kt jerteh. takleh lama2 sebab senja mula memunculkan diri, tak berani hohohoh

tiqah:
kalu ado aku dlm gmbr tu lagi lawa! :P

hawa:
sajo nk buat surprise hahah. kalau balik time jue ado jgk blh gi konvoi ke sana. sure jue rindu ko cikgu Jakpa beliau ohkohkoh

anis:
mai la. kito confirmkan beramai-ramai.

kak fatin:
sila la copy gambar-gambar ini. semua yang ditangkap sudah diuploadkan ke sini hhoho tiada yang tertinggal.

yani:
bestnyo yani buleh gi sokmo tempat kenangan wuuwuu.. tiap-tiap kali gi tu ado dok terserempak ngan en.nizam pembantu makmal tu? (yaaa sudah ingat namanya!) Eh yo ko nama dio nizam? yani lebih tahu...hahhahahahahha

am_am_am said...

wawawa...SCiPP da tak macam SciPP. :P Rindu sket kat SCiPP. Kne g gak neh, nak duk kat princess foyer..wiu3

zHafHarIna said...

nak nangesh.....nak skolah balik tp xmo blaja...hukhuk

Intan Nadia said...

salam mc la...

cheysss....kata nak tunggu intan balik dulu.rupanya dia dah pergi sendiri dulu.

nwy,lain kan skool skrg??warna warni habis,hik hik..

ila ni said...

am:
hahaha mari menyimpan impian mau lepak di princess foyer!

zha:
ye tepat skali. nak jugak belajar tapi takmao big exams. PMR SPM tu tolok ttepi haha

intan:
uish nati intan kelik wojik la gi skali lagi, nk jupo cikgu2 jugok. ni kebetulan ter-singgah jah ni, x explore molek lagi.

Fefey said...

Pok Buh ?
ceritera masa dulu2..ila rajin cito ko fifi rasa nya

ila ni said...

wah! ff juga mengingati pokBUh! ko elida hok duk canang2 kan 'keenseman' pokbuh? elida die hard fan pokbuh kikiki pis pis pis elida pis

- just me - said...

isk.. lainnye dah scipp upenye.. dah 8 tahun tak jejak kaki, mcm2 perubahan smpi rasa cam tak pcaya pun ada! thanks ila for the pics.. great pics, great scope. nice job! :) betul cam kak fatin kata, rasa nak nangis pun ada.. huhu

shasha_iffa said...

scipp sedang menaiki carta :)
syabas scippianz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...