Sesungguhnya Allah telah menulis takdir setiap makhluk 50ribu tahun sebelum Dia menciptakannya

Ya Allah, 12 jemaah ditembak mati pada rakaat kedua solat Isya' di Narathiwat.
Dah tahap-tahap Palestin.
Bila nak berakhir isu Thailand ni?
Kenapa manusia boleh bertindak sedemikian kejam?
Macam semalam, baca paper, pengakuan dari bekas ketua penjara zaman pemerintahan Khmer Rouge mengaku terbabit dalam pembunuhan bayi.
16000 bayi kalau tak silap.
Atau 16000 tu dah campur semua manusia hidup yang dibunuhnya.
Yang menyayat hati, bayi diikat dipokok dan direjam sehingga mati.
Manusia.. makin hari makin kejam.
Takutnya dunia.
Mungkin boleh buat alasan taknak cari kerja..

3 comments:

Fefey said...

ehem..ayat paling last tak dapat di terima akal..sorry eh..alasan utk orang pemals je..

alqil said...

bile mekla tulis pasal khmer rouge..
teringat masa pi lawat bekas penjara di kemboja...
mase perang pol pot..
dorang bunuh bayi dgn cara campak..
pahtu tembak sambil lambung...
wat macam tembak kelapa je...
paling sdeh tu...gambar2 sume ade kat penjara tu..memang seram yang amat...

ila ni said...

fifi:
kikiki tengokla entri latest tu, ado planning dh tu sikit2 ;p

alqil:
gile nye! qila tgk la gmbr die tengah tembak bayi tu? Ya Allah. .. kejamnya mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...