tahan,tahan

rindu! rindu! rinduuuuuuuuuu!!

ha tau tak pepatah orang tua-tua;

"cocok sangatlah tu anak sulung dengan anak bongsu"

haik?pepatah ke begitu? suka hati je la cakap tu pepatah. AYAT orang tua-tua. sungguh logik relevan bernas dan tepat. Sebab? Yang sulung dah terbiasa mengarah & menyuruh manakala yang bongsu dah terbiasa diarah & disuruh. Oleh yang demikian, jikalau saya berkahwin dengan anak raja yang sulung, sampai mati saya menjadi mak turut.

Sekian ilmu alam untuk hari ini.


3 comments:

fatin itu saya said...

hahahaha.telah membuat posting balas di blog saye tentang perkara ni.ekekekeke.

Hawa CMS said...

woi2!!!
anak sulung xseharus nye camtu!!!
i mean tak la seteruk tu
eerrkk?
hahahah!!
nasib baik kamal anak 'almost-bongsu'(bongsu laki ade adik pompuan sorng)
kahkah! boleh la awa bermaharaja lela mengarah2 die nnt kan?!
oyeh4~

.::. padan muke ila ngan kamal! oyeh!

ila ni said...

wihheeee~ no komen. lain orang lain pengalaman & perangai. cuma kita tak sedar yang kita, walau sekuat mana kita menafikan, dalam diam kita tetap terikut norma manusia yang lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...