sabar, setahun je, setahun.

serious tempat kerja tu bosan, bukan saja-saja buat cerita. kalau bukan sebab kerja kat site 2,3 bulan lagi, sah-sah dah cari tempat lain yang ada pencahayaan semulajadi.

bayangkan, bulan puasa ni, masuk opis yang langsung takde tingkap tu pukul 8.30pagi. (rehat setengah jam; yang sangat sah memang tak sempat nak gi mana-mana) on PC yang free space hanya tinggal 8%. boleh bayangkan kot macam mana lembab nya nak suruh dia buat kerja. lagi teruk, kalau guna photoshop, haih~ kem salam je lah!. buat sikit, kena delete file yang tak guna. buat sikit, kena delete. dah la nak delete kena bukak tengok satu-satu sebab tak tau mana satu file yang berguna mana satu yang haram yang harus dibuang daerah. last-last abaikan kerja-kerja photoshop.

tu tak masuk lagi hal-hal hidung special yang asyik nak keluarkan cairan dan bunyi tarik-tarik hingus heheheh nasib takde orang yang layak untuk saya mengcontrol ayu ;p memang alah la dengan tempat tak sihat ni. udara agak stagnant.

dah takleh buat photoshop, berbalik kepada kerja-kerja construction drawing pulak. tapi, hampeh. tak reti nak buat. nak tanya bos? sori. mereka berada di tempat tertinggi dalam status manusia. duk tingkat atas. yang sangat privasi kot. bilik dah macam bilik tidur, segan ah nak jenguk buat-buat gi tanya.

end up, buat kerja slow-slow. by means; slow gila. tak tipu. buat satu line, layan game. nasib baik trainee depan dah bekalkan games. tapi dah tersasar la matlamat konon tak nak makan gaji buta. aish~ sakitayar jugak macam ni.

Ah sama je. kalau tak main game, bukan boleh buat kerja pun, ngadap kosong je PC tu.
tapi kalau main game pulak, boleh capai level 19 crystal path! kohkohkohkoh banggo woh! tu je nak cakap. saya dah lepas level 19 dalam masa seminggu hip hip hurei!


p/s: soalan terkumpul jikalau rajin - berapa banyakkah perkataan nasib pada entri kali ini? pemenang akan mendapat duit raya. duit macau.

6 comments:

Miko Yamaguchi said...

eh dimanakah ko telah bekerja skg? tu la, jangan letak nama blog sang badi. kan suda tekena badi. hahahah

Fefey said...

kenapa setahun je?

Mrs. Sepet said...

Ade 3 kut nasib... :D

ila ni said...

miko:
aku keje kat ukay, ampang. aku memang selalu dirundung malang takpe lah badi pun badi lah ;(

ff:
planning on sambung blajar awal 2011 ;)
doakan saya berjaya!

fzah:
aku pun x tau brapo! hahahhaha

tun teja said...

kalu nk tuka,jgn lupekan daku..da thp tepu nih dok cni...skt jiwe...nm firm arkitek tp xikut pon...sbb 2 slalu tdooooooooo~~~~~...hihi..da la bos ckp lebey,nk renovate kunun..hampesss kerempes je..

ila ni said...

betul2! sbb xde natural lighting la slalu mngantuk ;p *alasan* tapi memang betul pun. . . .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...