telekung, surau & saya

hari ini sesuatu yang bonok telah terjadi. malu kat almari dalam surau..

well, sejak-sejak hubungan sesama officemates ni makin rancak, hidup makin sempoi di ofis kekekeh. dah takde la rasa sunyi sangat. nak nak dengan budak trainee 2 orang tu. sorang tu macam mongok-mongok kelakar gitu, memang layann ah kalau balik petang-petang. YA. SAYA SUDAH HAPPY DENGAN ENVIRONMENT OFFICE ITU

lepas siap sesi membelit selendang dalam toilet, (aku benci shawls tapi terpaksa sebab tak jumpa tudung hitam pagi tadi), penat oh setting brooch kiri kanan. okeh done. tapi tapi tapi tapi tapi taaaaapi! tiba-tiba budak trainee tu datang ketuk pintu toilet dengan muka kelam kabut.

"AKAK! akak pakai kain!" -muka macam bercahaya sikit-

ye, dah pakai baju kurung, haruslah pakai kain. takkan nak pakai seluar track macam warden zaman dulu (er..tee heee!)
so?


"akak, kite pakai jeans, lecturer kite dah nak sampai. tiba-tiba nak datang hari ni. akak, nak kain. nanti kite kena tolak markah kalau pakai jeans."

hah sape nak jawab tu? saya XXXL punya manusia, yang nak pinjam kain adalah manusia bersaiz XXXS. heh mana boleh!

"ala takpe kak, nanti kite pakai tali pinggang"

fine, memandangkan saya dipenuhi ciri-ciri seorang kakak yang baik *ehem ehem*, saya bagi pinjam. masuk surau dan ... dan... saya pakai kain kain telekung yang ada dalam tu. saya suruh je dia pakai kain baju kurung tu dengan kot dia, bajet-bajet skirt labuh ah konon. dia menerima seadanya. tapi masuk balik surau bila geng yang lain cakap tak sesuai.

"diorang cakap tak sesuai. nampak sangat nak cover."

so?

"akak, kite nak baju sekali. " NAK BAJU SEKALI. hell no! baju dia saiz XS, mana nak muat? dah la baru setting brooch kat bahu ni. humpphh...










dan yeahh, bertafakurlah saya dalam surau lengkap bertelekung selama sejam.

10 comments:

aAn said...

baek nye kakak...naseb ko x penah mintak tuko baju & suar ngn aku dulu...kalo x aku sembelih ko ( aku bukan kakak yg baek..:P)

Anonymous said...

hah? sampai cmtu sekali budak tu. hahaha kelako kelako.

moral of d story, sila pakai baju kurung kalau ke kerja.

-aja yg macam biasa malas gaban nok sign in-

si bunget'z nikky said...

mek laaaaaaaaaaaaaaaaaaa


kelakar okay~
hahahahah

gelak guling33333

n.A.d.!.a.H said...

ila ni klaka la..

pastu selama sejam la bertafakur tue yer..bgusnya...hehe!!

ila ni said...

kak aAn:
herk... bab baju je kot berciri sedemikian, selain drp itu, memang ciri kakak solehah! ;p
wei hadiah x hantar2 lagi ni~~~~~!

aja:
betul2. pakai la baju kurung utk keselamatan umum

nik:
aloh... tok la lawok mano pong sero.. ;p

kak na:
tu la, puah kediri dlm surau tu. time tu tok sero ngatuk la pulok. padahal time banyok kijo gak, ngatuk tu gaaak eh.

mrs. sepet said...

phuiyyo~~ McLa sek*i di sebalik telekung...

tun teja said...

kesian diorg sbb dpt lect kerek..dlm dok lpk kt surau smpt lg kan amik gmbr...sopan je,calon menantu yg bgs..24 jam dlm kain smayang..sape nak gmbr,sy dgn rela ati nk bg..haha...

eh,nk ltk dlm blogla gmbr ila..huahuahua(gelak yg jht)...

ila ni said...

sepet the movie:
haish kome! ke situ pulak beliau. diam, jgn lead pemikiran org lain ke arah itu ;p

tun:
JANGAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!

ninazarina said...

muahahahahahahaha ketawa berdekah-dekah lorrrrr..

lawakla..hihi

ila ni said...

Ya Allah punya dah berkulat basi dah terbiodegradasi dah pun crite ni hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...