bulan depan, saya akan menjadi warga Shell

Banyak pulak makan asam sekarang ni. Taknak kasi mengantuk la konon. Tapi..! hohohoh tidur nyenyak jugak kat meja ni ha.

Dalam dilema ni.

Nak cari kerja baru. Sebab:
  1. nak gaji lebih tinggi dari sekarang sebab pasni nak kena bayar PTPTN dah. Dan nak tukar tayar kereta yang tak tukar-tukar lagi nehh
  2. nak environment yang lebih segar. Yang dinding tak legap..?
  3. nak menyewa bilik sendiri. Tak best la lama-lama menumpang. Mesti mcpa nak privasi jugerrr kan
  4. sebab bos tukar kereta baru. ?

tapi yang membantut nak start cari kerja ialah:

  1. cuti dah takde kalau tiba-tiba kena panggil interview on weekdays
  2. takut kalau dapat ofis yang lagi teruk. (kerja banyak takpe asal bos baik)
  3. takut dapat officemates yang tak sebulu. Macam yang sekarang ok, tambah-tambah ada senior macam Amin yang macam abang sulung yang sangat baik terhadap adik-adik ofis kohkohkoh. Tak kedekut ilmu. Ada tun, ada budak trainee yang sama-sama rilek tak buat kerja kohkohkoh, tak stress.
  4. takut diberikan tanggungjawab yang melebihi kemampuan dan takde siapa yang baik hati nak guide.
  5. pendek kata; takut.
  6. jerawat tengah naik.
  7. notis berhenti kerja kena sebulan awal. Jadi tak tau macam mana nak buat percaturan ni. Ah bajet senang je nak dapat kerja baru!

Pastu, macam mana ni?!
Ambil degree business admin lah, boleh join oil & gas company......takpun amek medic la pulak. Terus gaji tinggi, boleh bayar PTPTN RM500 sebulan. Yeah! Jom amek medic. Panggil saya Dr. Ilani. Nice to meet you.

2 comments:

Anonymous said...

mcla nk jd doc? jom2.its never too late..=) -jue-

ila ni said...

nak! tapi mcm x layak jah.. otak x geliga seperti kamu-kamu sekalian ;(....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...