kelas vocab

sesambil bosan si kecik paling kecik tu dah tidur, meh nak tolong korang yang asyik search maksud perkataan-perkataan senang klate ni meh.


kupik - kedekut, cheapskate.

kupik ghoheik - kedekut gila gila punya kedekut

koya - perasan

kkoya - berangan as in 'duk kkoya ko heh?'

lebu - 1. worn-out, lusuh yang tahap kalau jeans pun dah jadi sangat lembut (untuk pakaian); 2. terlampau masak ranum (untuk buah-buahan)

ppuah-sae - bosan yang amat. bukan bermaksud kepuasan walau 'puah' itu is derived from puas. kot..

kkoghe-nyior - hok ni tok tau gapo maksud dio

pati-peing *sangat klasik* - pen

woh ssetto (sset'to' seperti ingin menyebut tall) - buah manggis

bdo'oh - melampau. sangat. as in 'boring bdo'oh sapa nok lipat baju pong malah' (cilok status Fb yana bahahahah)

tlajok - 1 .sama seperti di atas. 2. terlajak perahu boleh diundur semua tu lah maksudnya

kugha (sedikit sengau di huruf A tersebut) - conteng

ppogheing - er... gano nok oyak eh maksud dio ni...?


slalu (kebiasaannya laluh) - sekarang. bukan sentiasa. 'naik-naik slalu la bas tu nyo, bo lah duk peluk cium nyo, lamo keno tinggal kae..'



ah malas doh eh. kalau ada sebarang pertanyaan, disilakan tanya.

5 comments:

wan nadiah said...

err..pati-peing : ayat tue mace tak rajin guna..guano nok sebuk?

makno dio pen ko?

ila ni said...

haha ma ila sore jah kot sebut gitu. yep, pen maksudnya

efa fairuz said...

heheheh..bakpo takdok terms nih.. 'jeng koeeeiii' - makno dio jammed coil utk kereta n buleh jugok digunoke untuk sapo2 hok otok atau tokleh mikir straight..huhu

pehe ko dok ni? :p

Anonymous said...

two thumbs-up!! since namo aku dsebut dlm kalog (kamus-blog) ini..haha.

er..tp kalog x komersial la..blomus mgkin?

- Yana yg telah bertambah 5% tahap keglemerannya -

ila ni said...

kak efa:
alamak x ajeng denga tu hahah gano nok sebut pkata'e blkg tu?

yana:
blomus la sedap skit, meh2 Brabus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...