kenapa kebanyakan orang cepat-cepat kahwin bila dah habis belajar.

*gambar ditukar*. kasi bubbly skit masing-masing

Saya rasa saya tau kenapa. Ini salah satu sebab je la. Sebab-sebab lain akan difikirkan kemudian jika rajin. Kalau rajin fikir dan rajin menaip lah. Jap, yang ni bukan sengaja fikir eh, terlintas.

Jawapan yang saya terlintas ialah; (TER!)

Kebanyakan orang dah takde hubungan persahabatan yang boleh di enjoy seperti waktu belajar. Masing-masing drift away dengan kerja yang menimbun. Malam weekdays memang sila back-off. Weekend pack. Dengan family gathering dan kadang-kadang OT, tak pun, Hari Malas menjelma. Jadi kerinduan mula membuak-buak dan kesunyian mula duk berkata-kata,

"Susah nya nak ada masa bersembang, bergelak ketawa macam dulu. Sekarang ada 2 hari je peluang untuk buat benda-benda tu-"

Er..abaikan. Ayat tak capai target. Bos masuk.

Jadi, maksudnya,erm.. kenapa 2 hari tu tak boleh di-extend menjadi 7 hari tapi masih mempunyai gaji yang masuk bulan-bulan? (dan mungkin LEBIH sikit dari gaji anda jika anda kaum Hawa her her herr. Bukan bermaksud geng Hawa Fatihah Che Mat Su eh) Tak perlu pencen untuk menikmati kehidupan yang lebih riang.

Penyelesaiannya, untuk hilangkan rindu + ada kawan 24 jam, maka kahwinlah dia dengan orang yang boleh memahami, baik, dengan sedikit sense of humour, serta yang sudah MATANG lah untuk mengharungi tekanan hidup bersama-sama. Oh why lah matang dieja huruf besar. Effect tekanan hidup kot.



Haaa make sense kan alasan ni?Kan? Kan?
IYA, MAKE SENSE.

5 comments:

Helang Hijau said...

ada betolnye...

Hawa CMS said...

perrgghh!
ada nama cik hawa fatihah nampak nye
keke~

yaNi said...

oh. adakah ini hint bahawa ila pun akan kahwin tak lama lagi?

myatiqah said...

salah..jwpn die sbb da jdoh die..gaga..bakpo ila,nk nikoh dhke?hehehehe

ila ni said...

a'a, nk nikoh dh. lusa tarikhnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...