keputusan Manusia Bijak

TIADA JAWAPAN YANG MEMUASKAN. hahaha!

Ok, serius, serius.

Terima kasih kepada yang bagi respon. Respon paling simple yang berjaya buat saya tergelak secara senyap ialah komen dari Yani. Hahahah sentapp! Jawapan terjurus kepada aliran yang betul sebab saya tanya 'Bagaimana' jadi dia jawab lah 'Caranya ialah'. Memang memahami kehendak soalan.

Rata-rata menyatakan bahawasanya benda-benda macam ni takde concrete reason, takde international standard yang akan rate Ya-Dialah-Manusia-Itu. Sebab ini kan soal perasaan, subjektif. Macam pendapat lecturer tentang idea design jugak, yang itu kritik, yang ini puji. Berbeza-beza. Ah benci gile bila presentation kena hentam. Apsal tiba-tiba je ni?

Haih hidup makin sukar nampaknya.

Nak buat istikharah pun, rasa macam, alaa..benda cikai je ni. Bukan penting sangat pun. Macam "nak pilih Twister ke, KFC HotRods?" Ha gitu la lebih kurang. Lagi pun, sebenarnya, tiada pilihan lain ponnnnn hohoho.

Tapi ada satu komen dari Barra/Literature Sejarah (nama ke apa nih?), agak panjang dan 'agak' dapat menghuraikan persoalan. Dia bagitau tentang Suka, Sayang & C*nta. Rasanya dah dapat jawapan kot.

Dengan itu, BELIAULAH MANUSIA BIJAK NO.1!! TAHNIAH!! TAHNIAH!! (diselangi mercun Cina yang memeriahkan lagi suasana gembira ini) Manusia Bijak no.2 pula adalah Keriangandunia Padi & Fatin Itu Saya! (k'fatin siap bagi ulasan lagi di blog beliau, klik!) Wujudnya tempat kedua ni sebab komen mereka agak informatif dan macam sangat berusaha nak jelaskan isu ni, nak bagi saya faham betul-betul.

Harap maaf, tiada hadiah.
Again, terima kasih y'all!




nota: kalau jodoh pasti datang, why bother untuk trial & error sejak berusia 16 tahun, kan? noooo..not againnn!

3 comments:

anOOan said...

haha...saye tidak tersenarai...sedey...padi lak bole tersenarai...huh..ni nk marah ni..wahahha....

wakarchie said...

haha. . .btl2. .ak pn x tersenarai. .hampeh je memerah keringat idea. .siap g library cari reference. .hahahahah

p/s~ semoga berjaye ye cik nor ilani. .percaye la da real 'architect' da atur segale2 nye. so ikut flow. .

ila ni said...

k'aAn:
lenkali jawab panjang2 sikit hahhahha

wak:
iyolah tu, duk UPM pun brape kerat je kot ko sampai lebri ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...