salah satu tanda matang ialah apabila agen-agen insurans mula menelefon anda.

Alahai kos hidup makin tinggi nih! sakitnya kepala (-.-'). Mulai sekarang kasut dah tak boleh pakai yang biasa, kena pakai 100% leather, pastu supplement yang dah siap beli awal bulan kena stop, (bazir duit sungguh!) pastu sebelum bos balik, kena usahakan diri gi hantar servis kereta, kena tukar timing belt yang beratus, pastu dah settle, kena pergi buat spek yang tertangguh dari bulan lepas sebab sakit mata KENAPA BANYAKK SANGAT NAK KENA KELUARKAN DUIT NIII??! Jangan ila jangan, tak baik mengeluh dalam hidup ni. Tapi memang berat kepala. Fikir nak pindah rumah lagi. Duit jugak tu. Jangan mengeluh. Disebabkan benda-benda macam ni, aku sangat berharap 7 March ni aku mendapat nafas baru. Doakan agar aku diberi keberanian, keyakinan dan kejayaan.

nota: rasanya nak limit RM 850 sebulan tu tak boleh kot.

5 comments:

BURDHANI said...

haha..suka dengan tajuk entri ini..=)

anif® said...

Banyakkan bersabar.. Perkara-perkara yang telah sampai masa untuk diganti..haruslah diganti. Jika tidak tentu akan ada masalah lain akibat yang timbul akibat daripada penangguhan tersebut.

ila ni said...

aja:
matang tu tukar kepada "dewasa", baru tepat hohoho

anif:
tq atas kata2 yg menenangkan fikiran. terus hilang stress. seriously.

Dawa said...

ada pepatah mengatakan, people with no problem at all actually he didn't live this life. jd mslh tu sbnrnya yg menjadikan kehidupan ini satu kehidupan

ila ni said...

wow, sangat inspirational! tenkiu dawa ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...