karma tak wujuh lah!

tiba-tiba je terfikir. sebab:

selalu sangat berhadapan dengan manusia yang tak bagi signal bila nak membelok sedangkan saya tak pernah missed dari memberi signal ok. geram ni, geram. (padahal teringat je pun, boleh tahap geram jugak).

owh, hari tu saya menyaksikan; melalui side-mirror; seorang pemuda melambung dengan tingginya apabila motor beliau menghentam divider-sementara bila dia cuba overtake kereta saya. Salah saya ke aa? Tapi dah try ke tepi dah masa nampak dia laju dari belakang tu. Nak kata gelap tak nampak divider, baru pukul 6.15 petang kot. Saya tak berhenti sebab Ma cakap jangan berhenti kereta kat tepi jalan atas sebab-sebab keselamatan seorang perempuan. Lagi pun ada pakcik rumah besar tu keluar tolong dah. Ngeri jugak bila tengok live. Dan rasa bersalah pun ada jugak; sebab tak berhenti. Aaa bersalahkah aku?? tidur lah weh.


anak jantan wajib baca

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...