penyakit studio

Hahahah hari ni tiba-tiba sengih sorang-sorang time baca paper. Sebabnya tertengok interview Top Host ni, teruslaaa teringat kat Zed hahhahah Zed yang lucu. Memang banyak sangat lah kot aktiviti vongok yang berlaku dengan beliau.

Apsal tengok Top Host terus ingat Zedd? Sebab saya pernah rekod dia mengacarakan rancangan 'Nona' buatan sendiri di Langkawi hohohoo vongok gile bibi lah video tu hahahahahahaAH haa gelak lagi sorang-sorang!

Haih. Setiap kawan ada perangai masing-masing yang akan buat kita tergelak. Tak pun sekadar tersenyum tiba-tiba bila ingat balik benda-benda berkait tu. Macam sekarang ni, dah start ingat kes Zedd, maka sah-sahlah teringat the whole studio.

Perangai paling prominent sekali dalam studio tu stail suka cakap merapu. Perkataan tak perlu tersasul pun untuk disambung secara merapu. Dah mai tahap mereng, siapp la..rasanya penyakit sambung-sambung perkataan ni terhasil dari permainan :

"Makan?"
"Nasi!"
"Tengok?"
"TV!"
"Siram?"
"Pokok!"
"Tulis?"
"BOKU!" ---- ni jawapan Zedd. terlampau nak pantas.

Permainan menguji kepantasan minda & mulut masing-masing hahah takde keje. Start dari game ni la maka meriah la studio dengan penyakit sambung-sambung ni. Contoh:

"Dah siap keje Mr.Lim (lecturer Structure)?"
"S.W Lim (lecturer Structure lagi satu)" bukan nak jawab pertanyaan!
"Lim Chin Haw (lecturer Design)"
"Haw Yoke Ah (member studio)"
"Ah, dah start mengarut!"
"Lapar perut"
"Perut Wak (member studio)"
"Wak angin"
" Angin ?"

Dan pelbagai sambungan yang lebih drastik lagi. Ada tu siap LRT Ampang pun boleh terkait sekali. Hadoilaa.. kadang-kadang penat nak layan. Tapi sekarang rindu.


ni contoh kekarutan juga.


glosari:
pilotis - jenis tiang dalam architecture
plot autoCAD - macam nak print drawing dalam autocad la kot maksud die

2 comments:

wakarchie said...

hahahaa. .bgs2 ila. .semmgnye ko berbakat dalam meng'interpritasi'kan segale kejadah2 yg berlaku. .of 'choise' mmg rindu ngan zaman dlu2. .

smalam ak baru balik dari pangkor bwk stdnt wt site analysis kt sane. .mase balik tgk stdnt bergambaq atas feri beramai2. .teringat mase 1st yr dl. .hahhaah. .

p/s~zed yang choi dan laicy draw

ila ni said...

aku mmg akan ingat benda2 ni sampai ingatan aku ditarik balik olehNya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...