beza lelaki & wanita

Lokasi:
Di sebuah Petronas, depan peti aiskrim. Ruang agak terhad sebab ada pulakk set kerusi meja kat area tu.

Situasi:
Seorang kanak-kanak kelihatan melompat-lompat girang setelah memegang sebatang aiskrim. Reaksi excited beliau menyebabkan jalan sempit. (?) Dalam erti kata lain, saya nak lalu pun susah (bukan sebab keobesitian saya eh, ni sebab susah nak predict pergerakan beliau yang kiri kanan tu). Jadi pasangan ibu & ayah muda itu menegur tingkah laku anaknya:


si ayah:
"Along hati-hati, KAKAK nak lalu kat belakang tu"

si ibu:
"A'ah Along, behave. AUNTIE nak lalu tu"


*

Hagak sendiri ah apa yang terlintas kat fikiran haku neh.

5 comments:

efa fairuz said...

kes3..saya pahamm apa yg anda cuba maksudkan..

but mcla, kes anda tidak begitu keji, malah lebih bagus dari kes saya..

kalau saya, begini..

ayah budak: along hati hati, KAKAK nak lalu tu..

mak budak: a'ah along, behave..tu tengok MAKCIK tu nak lalu tu..

see? T_T

makcik n auntie is the same word but different language.. tp bile sebut makcik, terus down, sbb rase tue!

demmmm tskk T_T

anif® said...

Mungkin si ayah berpendidikan 100% tempatan, manakala ibunya berpendidikan luar negara :D

ageeba said...

perbezaan pemikiran yg menarik.. kenapa si ayah cakap 'kakak' si ibu cakap 'auntie'?? haha

ila ni said...

kak efa:
hahahahah okeh2 got it, got it..makcik is tooo much la kot hahahah haih~ ni la kita kaum hawa, benda kecik pun sensitip kan!

anif:
haha nice one. baik. kita anggap je gitu.

ila ni said...

ageeba:
ahahaha itu yg kita nk tau! hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...