matlamat perkahwinan korang apa?

Apa matlamat perkahwinan sebenarnya? Terfikir sebab hari tu ada terlayan Semanis Kurma. Dia cakap, setiap orang kena fikir apa yang dia inginkan dari perkahwinan. Bukannya sebab ini musim orang kahwin maka kita kena kahwin jugak.

*

Hah malam tadi, mula-mula cam biasa aa, nak tidur tutup semua lampu dalam rumah tu. Berani kan? kan? Satu rumah yang takde orang tu, saya mampu tidur dalam gelap. Hui berani, berani. Memang berani. Salut! Akhir-akhir ni je challenge kan diri untuk tidur tutup semua lampu. Sangat Earth Hour.

Ok, jadi tutup lampu. Tau-tau je la kan bila dah gelap, keadaan semua jadi lain. Sunyi. Seram sikit-sikit. Langsir bukak sikit je malam tadi sebab baru tau ada geng rumah lelaki kat tingkat 9 (@_@) jadi dah tak selesa nak bukak langsir luas-luas walau tengah bergelap. Ah melaratnya cerita!

selalu terbayang ada mata cenggini duk perati bila black-out.
kiut tapi menyakitkan hati


Ok, jadi tutup la lampu. Baca-baca 3 Qul semua tu siap-siap tapi saya tersedar ada satu bunyi yang berkala. Dari bawah katil. Bunyi macam benda keras berlaga dengan besi katil. Tapi mana ada benda-benda centu bawah katil. Tapi cekalkan jugak hati, try untuk tak terganggu.

TOKLEH JADI NIH, NOK DEKAT PUKUL SATU DOH NI, KENO TIDUR NI! Bunyi gapo heh?

Maka terpasanglah lampu sehingga ke pagi. Lampu bukan lampu tidur eh, lampu kalimantang yang terang-benderang tu, perit jugak ah nak tidur dalam keadaan cerah melampau tapi takpe, asalkan ketakutan hilang.

Tapi macam mana nak jimat letrik kalau cenni . . . (-.-')

*

Jadi, maybe matlamat perkahwinan saya adalah untuk mempunyai 'lampu' yang tak menyala untuk elak ketakutan dari bawah katil. Aa yes, itulah matlamatnya. So, what's yours?

11 comments:

anOOan said...

haha.nice one dude. ckp je la nk teman sekatil. tehehehe

ila ni said...

ayat sekatil tu mcm ada geli2 sikit aa. katil double-decker, yess!

anOOan said...

ececey. da kawen dok katil double decker ke? ops "bulan mengambang malam mengawan" abaikan perubahan hormon ku.

INOTLOVEHUNTER said...

kalau nak beli lampu, meh cari orang...
hihihi...

aan mmg menggelikan...

sebelas said...

wakakaka....lawak tul an00an tue sembang :D


http://nomborsebelas.blogspot.com/

e-liex said...

mula2 cam tak dapat nak relate apa kena ngena lampu ngan kahwin...
"lampu tak menyala" haha

btw, pernah terbaca, kalau nak perkahwinan tu bahagia, jangan fikir apa yang korang boleh dapat tapi fikir apa yang korang boleh bagi.. kalau both husband and wife fikir camni insyaAllah bahagia~~~ :)

ila ni said...

wahh inot tangkas mempromot lampu die hohohoho!

kak aAn memang, suke buat geli kn orang ;p

betul3! fikir apa yg kita boleh bagi. ok noted, dh kawin seksok kita pakt ingt ayat tu ;)

Anea_hayati ♥ said...

haha..cute la weh..
Nak cari lampu jugak..'lampu' yang berkualiti..hee

anOOan said...

wei. inot! ila! korang telah mencemarkan name ku. nanti manusia2 lain berprasangke buruk ke atas ku. macamane kalau aku dilabelkan simbol sex negara 2010? korg harus bertanggungjawab!

sebelas : lawak? aku prefer org label aku lawa.wah! tolong aku. sile bunuh aku. pacar yg hina ini suda lupa daratan.

ila ni said...

jom anea jom!
ado jual kat tesco dok?

Anonymous said...

matlamat : ada teman 'selamat' untuk tgk late nite muvee and ada teman 'selamat' untuk g vacation jauh2.

=)

-aja hani malas sign in-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...