i soon realize there's no single picture of him in my PC

" nanti ila dah biasa dengan kereta ni, abe ajar ila pakai semua gear 2,3 ni"

" tak kisah ila nak berhenti lama atau kejap, terus masuk gear N, jimat minyak sket"

"kalau nampak ada kereta nak u turn ke nak keluar ke depan tu, terus masuk ke lane sebelah, bagi dia laluan sikit"

"Disk Clean-up dengan Defrag ni kalau boleh buat tiap-tiap minggu, baru PC laju"

"Ni, kalau ila nak buat 3d, nak render, ila klik je button Turbo ni, tu untuk bla bla bla"

"henfon ni, kalau bateri cas tapi tak leh, ila kikis bahagian ni bla bla sebab lama-lama memang benda ni akan cair sikit, kikis buang yang cair tu"


*

dia memang mengajar saya banyak perkara yang tidak di ajar di dalam kelas mahupun sekolah memandu. perkara yang dia dah alami, yang dia tau, semua dia kongsi. dia memang seorang yang street smart.

tapi ayat yang selalu terngiang-ngiang kalau time rindu tu datang ialah:


"ila, pass sini! pass sini! pass nyawa sini, biar abe settlekan."
time main bola kaki 3 dengan bola tenis.
kadang-kadang dia berjaya, kadang-kadang dia dihentam bola tenis.
terharu.

6 comments:

Fzah Ruslan said...

i always wished i had i big brother. be happy because you know i envy you !

BURDHANI said...

siapakah abe? wondering..(",)~

myatiqah said...

uuuu abee......

Anea_hayati ♥ said...

mane mane abe mu..?? hee

hamiDahRecKs said...

sweet!hihi...cik abe demo

ila ni said...

abe is abe, not cik abe hahahh tak perlu berwondering rakan-rakansss~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...