Hajat Angah kesampaian

entri hari merdeka:
Merdeka!
Tahun ni tersemangat sikit rasa merdeka ni. sebab tahun ni celebrate dengan Naqib kehkehkeh. Nasib terbukak 8TV, boleh tengok beliau berbaju melayu. double kehkehkeh. syukur negara Malaysia aman tanpa campur tangan zionis dalam bentuk menjatuhkan bom dan peluru ke badan kawan-kawan sekeliling. Alhamdulillah, boleh tamatkan pengajian dengan aman. boleh keluar beli sabun basuh dengan aman. dan yang penting, alhamdulillah stok sabun basuh masih ada di kedai-kedai.


Petang Merdeka tu Angah datang. Nih, dia ni Angah.


Datang berbuka, tapi matlamat sebenar nak challenge diri drive kereta baru dari Damansara ke Ampang. Lepas makan, solat semua tu, Angah buat ke juta kalinya merenung pool dari tingkap bilik. Last-last kesian, bagi je ah baju & seluar. "Jom ah turun. tapi ila tak nak mandi" dan " tapi pukul 9.30 dah nak naik, nak tengok vampire hensem".


Takleh jadi!
Aphal pulak time haku pegang tuala, berselipar jepun gaya nak ke pool, ramai pulak muslimin nak berterawih nak naik lif?! Benci aa. time pakai telekung elok nak gi surau tak pernah terlihat lah pula *niat dah sedikit serong* tercemar imej jelitawan surau.. (kalau jelita lah). Takpe ah, konon-konon memang takleh semayang lah. sebab tu tak pergi terawih. hati yang malu dah start buat alasan sendiri. padahal alasan tu lagi memalukan kot.


suka sangat bergaya platipus..


Ceh hampeh, Ngah.. ingatkan pandai renang, sekali, aktiviti utama 'bermain pool' hanyalah pertandingan naik dari birai kolam. Nak marahnya sebab haku pun terpengaruh gi terjun sekali! konon tak nak mandi. . .haa haa tapi Angah kalah. dia memang dapat naik dari kolam, tapi dengan gaya platipus! kekekek orang ajar cara yang cool taknak, nak jugak gaya golek mengiring tak cool dia tu bahahaha lucu lucu.


Angah akhirnya pulang dengan kejayaan. Impian selesai.


semangat merdeka yang dirasai di awal hari tadi musnah apabila Stefan Salvatore diganti dengan VMA 2009! ceh. kena tunggu lagi seminggu..

"hi, manusia macho!"

5 comments:

Fzah Ruslan said...

Hiiiiiiiiiiiiiishhh !

Aku suke lelaki² with strong jaw ginihhhh ! Grrrrr !

ila ni said...

macho yg tahap taktau nk puji gano dohh...

Hawa CMS said...

weih ajak la daku g berenang gaye platipus juge!
buleh beli baju renang dah ni
skali ngan kasut kaki platipus jugek!

Hawa CMS said...

percubaan kali ke dua
tingtooonngg!!

ila ni said...

hahahah buleh la awa, ila jah hok x baco lagi ruponyo komen ni sbb entri2 lain tu auto publish.

ho buleh la nk brene gaya platipus gak, beli kasut platipus ko ila etek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...