RM 100

rasa macam berat je RM 100. isk.. tah cemane tah nak bayar roadtax bulan depan.

kesnya ialah, minggu depan ada gathering 10 tahun architectural ape tah anjuran Dept. FRSB. Dinner berharga RM 100. mula-mula memang sah-sah la tak nak pergi. tapi memang berat hati lah sebab en. meor pun asyik tag dan komen manjang kat fb, beriya nak semua pergi. kena pulak batch haku nih pakat buat pekak semua. jadi, takkan nak biarkan macam tu je? takde ke yang kaya nak volunteer pergi oi?! cuba amek ati en.meor tu sikit..

nih, dia duk tag gambar ni.

last-last ain call. kena kempen kat ain yang pergi dengan harga student RM 60. ceh. tak aci. tapi takpe, dia siap bagi loan hahahh boleh bayar ansur-ansur hahahah gilak ah. student lagi mampu dari orang yang dah kerja! ye ahh.. ko ingat aku keje dengan oil & gas?? keje tutor? keje dokter? humpphh.. alhamdulillah ada yang sanggup bagi gaji tiap-tiap bulan.


haih..tapi masih berat hati.
nor & inot pun macam tu.. sebab.. isk, RM 100 tu boleh buat makan 2 - 3 minggu. pastu, 100 untuk sekali makan?? gilak.. gilak.. nak kena kebulur seminggu dulu baru berbaloi sumbat segala yang ada malam tu. Ni kalau pergi tiba-tiba takleh duk semeja dengan budak-budak batch ni memang sesia ah.


Seratus... kalu korang, mesti tak rasa sangat kan beban nak keluarkan duit banyak tu?


...

8 comments:

anOOan said...

saya kene bayar 150 :'(

ila ni said...

.. lecturer kaya.. berWUD pulak tu ;p

eira eixora said...

kalau saya terasa. Sebab seratus memang banyak

ila ni said...

kae anis kae.. ;(

anOOan said...

suda turun ke rm50.sila datang k

Anif® said...

RM100 untuk Saya boleh buat isi minyak motor untuk 2 bulan :)

Anea_hayati ♥ said...

terase! aritu kena byr 40ya utk jamuan raya pon dah terase..huhh..

ila ni said...

yehhhh en.meor mmg expert buat surprise, tak pasal-pasal skrg dh jadi terlebih excited sbb rs berbaloi AMAT!


haa sangat la.
eeeh RM100 untuk 2 bulan motor?? agak mahal jgk tu ;)

anea..sangat la anea..namo jah bergaji doh tapi koho sero berat sbb gaji tok sebanyak loan PAMA dulu hhhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...