'boleh tahan penyayang jugak aku ni'

tajuk over. angkat bakul. tapi takpe.
hari ini hari rindu. saya merasakan rindu yang amat kuat terhadap saya punya anak saudara. ye lah, biasanya kan setiap minggu ke rumah mereka bersama 2 kotak airmilo-yang-wajib. ah tak payah lah cerita kisah air milo, yang nyata, hari ini dari pagi lagi rindu Farah (4) & Aqil (2).

tiba-tiba, petang tadi, kerinduan pun terbalas. 
kak ifa SMS:




" Aqil caught in action - duk kecek ngan telefon rumah 'wat ape chisuu..tiwi?? ooo tiwi' "


pandai pulak sekarang reka dialog sendiri? 




hadoi. macam tau-tau tengah rindu dia.
kejadian selepas itu, tak payah explain. facebook jadi mangsa.
aqil, farah, bila besar, saksikan bukti sayang ciksu pada kalian. 
ingat senang ciksu nak admit RINDU? 
kat tokma pun ciksu tak pernah bagitau, tau?




terlampau happy masuk dalam baby-sling baru siap jahit.
ibunya seorang pereka baby-sling terawal di Malaysia.


besar sikit, Farah nak try pengalaman dukung baby sendiri pulak.
Elmo; BFF time tu, jadi partner in crime.


ini baru real.
dapat Aqil yang time ni nak garu pipi sendiri pun tak boleh. 
sekarang?..komenn!! 
kejap-kejap fire orang, kejap-kejap tembak orang. kejap-kejap cubit kak farah. 
patut kita bagi Aqil tenung gambar ni lama-lama,kan farah? kasi insaf sikit.
dia tau ke insaf tu apa, farah? awak tau?



tengok? muka dia masa ni kemain innocent. 
macam sotong dalam game Sonic pun ada.
ohh SEGA, klasik.


ready, dah reti pakai anggota badan.


tapi still tak boleh jalan. 
masih mengharapkan kenderaan beliau.


ah sudah.
riak muka sudah menampakkan tanda.
gambar oleh adik kopi. adik? haha. ye. adik.


bila besar, suka menindas yang lebih besar untuk keselesaan sendiri.
sedang menonton tiwi.


apa pun, farah & aqil tetap happy bersama.
RINDU LAH!!



namun begitu, anak-anak saudara lain janganlah merajuk.
sapa cakap tak rindu darah daging sendiri weh
anak sedara kategori darah daging lagi kan?


may 2010


AH MAKIN RINDU.



apa perlunya gambar ni?
satu-satunya gamba outing bersama-sama ma ayah.
akan dikenang.


sekian, 
bye aqil, bye farah.<-- ayat tiap-tiap kali nak tutup pintu. 
sayu.

5 comments:

MATAHARI said...

kau memang penyayang. huahuahuahua. nampak sangat.XD

ila ni said...

seriously?? yess ada penyokong!

Anonymous said...

dok lamo doh tu nk jadi ibu -jeri-

ariffredzuan said...

motif sgt kannn~ hehehe

ila ni said...

jeri:
ibu roti ko? kohkhokh

arep:
saya suka motif bunga-bungaan untuk baju kurung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...