nak tapi ego

selaku manusia ber-ego tinggi, sudah menjadi kebiasaan buat-buat rilek konon hidup tanpa perasaan, konon hidup dah cukup selesa dan akhirnya kecewa di tengah jalan. alaa hidup, takkan lah takde yang gagal.


ego yang tinggi juga membuatkan manusia hidup dalam denial. seperti menidakkan perasaan suka terhadap sesuatu. sesuatu? itu lah dia, ayat orang ego. hidup orang ego ni susah, asyik nak sembunyikan hal sebenar dari ketahuan orang semata-mata diri-sendiri menganggap sesuatu perkara itu memalukan dan tidak cool. orang cakap perempuan pun perlu agresif? oh tidak. memalukan kot buat macam tu. eh? abaikan.


"ambo nok oyak gapo doh?"
sebenarnya, saya dah lupa saya nak cakap apa. 


konklusinya, inilah entri orang ego yang akhirnya tiada hala tuju semata-mata demi menyembunyikan perasaan sebenar. tet. habis. dengan itu, terimalah ayat paling cliche dalam dunia - my blog, my rights. terima kasih kerana tersilap besar klik entri kali ini.



2 comments:

MATAHARI said...

ouh. aku terfaktab. dan aku ego.hehe

ila ni said...

kehkehkeh.

eit, org ego macam org gila, masing-masing tak ngaku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...