selamat bersekolah, anak-anak buah ciksu.

inikah unifi? "lajjuu doww!" sangat ah kot.

jadi malam ini kita stay up. siapkan bungalow dan pagi esok standby tepi tangga tunggu kanak-kanak darjah satu turun berpakaian uniform, terus snap gambar, okeh? haku pulak yang semangat. ye lah, selama ada anak sedara, tak pernah sempat nak tengok "First Day at School" mahupun first day to school. Tahun ni Alya masuk darjah satu. Farah masuk Little Caliph dan Aida masuk Q kids ke pebenda, beralih dari Smart Reader sebab dah takde geng di sana. Ikutkan nak gi hantar dua-dua belah, Subang & Kosas, tapi memandangkan majoriti menang 2:1 di sini maka di sinilah aku standby. Geng Kosas, ampunkan Sheshuu hohoho

Sebenarnya, malas nak datang tadi.
Tapi tiba-tiba teringat perbualan dengan ayahanda (yang jarang sekali angkat fon tu). Amanat beliau;



"Ayoh suko kalu anok-anok ado inisiatif nok jupo adik-beradik, pakat jupo ramai-ramai. Baru la raso kito ni family."



Aku time tu tak yah cakap. Duk sibuk meroyan tahan air mata. Memang alah la dengar suara Ayah kut telefon. Sebak dia semacam. Ok dah, takde sape nak tau ehh pasal kao sebak semua tu. Babai, doakan ciksu ini tidak tertidur lantas tertinggal episod Alya ke sekolah. Siap bawak baju kurung kot nak bergambar nih kohkohkohkoh

11 comments:

Hawa CMS said...

cik awa pun first day at school gok esoooopppp...
eerr.. first day and night!
trus oncall
dem!
masih mood bercutiiii!
aaarrgghh~

ila ni said...

kekekke jangan mengeluh wahai cik awa, sesungguhnya pengantin cegheik pong asyik keno on-call jugok, haa gano tu ;)

dio baru telipong skni.

Hawa CMS said...

huh
nak ngadu sikek xleh doh
bukan ngeluh
terkejut jah
br cuti lamaaaaa
bukak skolah kene oncall slaluh
=(

ila ni said...

kehkehkeh dok, main point nyo nk oyak go lain, ayat jgn mengeluh tu ayat intro jah hahahha nepik pengantin cegheik sakni keno ngenak kohkohkoh

Hawa CMS said...

did she like the present we gave her?

ila ni said...

wallahualam. tok tanyo huuu i malu~

MATAHARI said...

ciksu!!!!!


aku anak sulung. xde anak buah.haha

ila ni said...

ye ayah long, sila produce anak ayah long dulu agar yg lain-lain boleh merasai kehidupan beranak sedara ;)

MATAHARI said...

xnak nama tu.

kalau ikt tradisi.

aku dipanggil Wa.

hehe.

lambat la. kena abis belaja dulu. keja offshore dulu. dah mak idup senang ada rumah sendiri baru cari life sendiri. mana boleh produce tanpa perancangan. kang kesian mereka jadi aku. hahaha

ila ni said...

life begins at 40 la kot? kehkeh takpe aku doakan kao dapat capai semua tu dalam masa terdekat.anak sulung memang kena taf ;)

aku nak panggil Lu ah, taknak Wa hahaha nanti terbalik.

MATAHARI said...

hawhawhaw. baik.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...