late night self reflection

kadang-kadang, rasa macam masa berlalu dengan cepat. terlalu cepat.
orang sekeliling dah banyak berubah.
adakah masa yang cepat atau saya yang terlambat?


'terasa' is a huge word sekarang ni, bila mana dunia makin canggih, bila sapa-menyapa berlaku tanpa memerlukan suara. contoh;  kita tegur, orang tak jawab. macam-macam assumptions kita boleh buat sebab benda bukan berlaku depan mata. kalau dulu belajar add-maths Kebarangkalian ada Ya atau Tidak je tapi rasanya bila bab ni, takleh pakai formula tu.  nak terasa pun, kena fikir 5,6 kali dulu.


bila tegur orang tak jawab; ada pelbagai sebab dia tak jawab.


1. dia tak perasan pun kita tegur dia.
2. dia perasan teguran kita, tapi occupied dengan benda-benda lain dan remind herself/himself untuk balas teguran kita jap lagi. end up; lupa.
3. dia sedang tidur tapi tak log out dari mana-mana laman sosial.
4. dia memang avoid dari berkomunikasi dengan kita. maksud lain, dah tak anggap kawan seperti dulu-dulu.


itu semua kemungkinan yang boleh difikirkan.
yang ke-4 itu kemungkinan yang last saya nak fikir. sebab, seboleh-bolehnya, tak nak lah macam tu. mungkin ada misunderstanding yang kita sendiri tak tau pun yang kita dah terbuat salah kat dia tup-tup nak makan dalam sorang-sorang, tak best la kan?  katanya, lelaki memang takkan faham apa salah dia sehinggalah diberitahu direct. tapi, saya perempuan, pun sama what? 


tak faham. 
apa yang berlaku sebenarnya ni? 
kenapa nak jarakkan diri yang memang dah jauh? 
adakah kita dah tak di anggap berkawan lagi dah?
sebelum kita bawak diri masing-masing, satu perkara yang saya nak mintak ialah tolong maafkan saya kalau ada ANYTHING yang menyebabkan anda marah atau annoyed atau terasa.




rasanya, dilema jenis ni, ramai yang alami..


3 comments:

MATAHARI said...

yup, dilema ini semua orang rasa.



sebab yang datang tetap akan pergi dan itu adalah salah satu proses.

en_me said...

kiter kawan kanns.. ihiks

ila ni said...

matahari:
sediih aku baca ayat datang & pergi tu ;(. kao, jangan pergi cepat sangat, tahu?

en_me:
ihiks sukanya diiktiraf kawan oleh en_me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...