mari mengenali tuan sang buddy

tajuk kalau tak mintak pelempang memang tak sah kan untuk benda-benda macam ni? baiklah,  menyahut cabaran inot (sebenarnya inot tak cabar pun) supaya mencari 30 fakta mengenai diri sendiri, memang agak susah sebenarnya. nak nak jenis tak pernah / tak reti nak observe perangai sendiri. salute pada orang yang boleh cari 30 fakta mengenai diri sendiri. ila pun semput inot.

lepas ni entri ni jadi page About Me lah, dah susah payah macam ni nih. tolong lah layan, dan bear in mind untuk certain points kuikui buat ayat macam diri ini orang-orang penting.



1. setengah hari mood akan teruk kalau pagi dikejutkan dengan kasar.

2. sakit hati tengok keadaan bersepah.

3. zaman u dulu, hidup sangat down dan cuba mengatasinya dengan membaca puji-pujian oleh lecturer yang ditransfer/dicatat diam-diam dalam notepad. kesian ..

4. terlalu sukakan angin dan pokok-pokok. hari yang windy, just bagi saya masa dan saya akan habiskannya tanpa berbuat apa-apa selain menikmati situasi tersebut.

5. walau cintakan alam tak bermaksud sayangkan ulat-ulatan.

6. ulat adalah the only penyebab saya menjerit seperti the real maknyah. (ada ke maknyah real?) be it gonggok yang crunchy itu mahupun beluncas yang juicy.

7. ribena adalah nikmat hidup

8. cepat geli dengan sweet talker

9. kesian dengan makanan yang terbiar.

10. orang ingat itu hanya alasan saya untuk makan banyak. hell no. membazir itu amalan syaitan. get it?

11. diam bila sakit hati/menyampah.

12. tapi tulis dalam notepad/ blog kerana berpendapat blog sendiri adalah ruang kepunyaan sendiri tanpa perlu bertikam lidah menegakkan konsep sendiri.

13. tak pandai nak ringkaskan ayat. macam di atas.

14. benci kucing.

15. sebab berpendapat semua kucing perasan dengan kecantikan masing-masing. grrr.. dah tau kiut, lagi nak buat gaya kiut?!


padan muka jatuh longkang.


16. agak suka berikan senyuman pada strangers. tapi bukan pada lelaki hensem.

17. berbanding lipstick etc, deodoran lebih utama untuk mendiami beg ilani.

18. ada 2 orang rakan chatting sejak 2004 yang berhubung sampai sekarang tapi tak pernah jumpa. Orange & Khem.

19. benci orang moody. tiada kompromi.

20. simpan most of the perasaan sorang-sorang. marah, benci meluat suka, tak ramai yang tahu perubahan emosi. in a word; hipokrit.


dah, 20 je lah.
the rest kita simpan buat budu.
wahai geng bawah sana tu, kita sama tak?
*tiba-tiba buat aksi berinteraksi dengan follower stok-stok blog 10ribu pembaca*
maaf zahir batin.
bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan

16 comments:

izawati ahmad said...

kita sama pada no 17.

soleil_m said...

sy juga benci sweet talker! >:-(

Who do u think you're? Running around leaving scars {Jars of hearts by Christina Perri}

~~PurPle LiLyth~~ said...

siey ko kucing tu...xbersalah pongggg~~

ninazarina said...

hehehe...tetibe rasa macam nak post camni tapi macam tetibe rasa x kenal diri sendiri sikap macam ape hahaha...

tingin la nak jumpa ila. meh la lepak studio :)

Sang Pujangga said...

20 je?
xcukup gigih macam orang!
sila gigihkan diri..

George M. said...

hey hey,
1st of all, thanks for following my blog.
and 2ndly, you got a nice blog. easy-going type of writing style and interesting. ;)

keep it up. will read ur blog constantly.

wakarchie said...

aku suka point ko no 4 tu....sangat sukakan angin...........

die sama maksud ke dgn org yang ber'angin'???....mcm aku.....kihkihkih

ila ni said...

kak izawati:
kan? kalau ketiak berbau, mekap sudah tak berguna kehkehkeh


suria:
aii macam tengah heart-broken je..? ;)


leen:
biar, biar. padan muko dio harharharhar dio ingat si cantik akan selama-lamanya bernasib baik? heh kucing itu silap besar!


kak nina:
owhh terharu ada orang nak jumpa :') nanti dah balik KL ila pegi, inshaAllah. nak kacau Ain jugak.

sila la buat, nak kenal-kenal jgk kak nina.


sang pujangga:
ehh adakah ini nama baru inot?
takleh banyak-banyak, nanti orang menaip & orang yg baca bosan. ni ponn dah cukup melampau dah ni


george m:
u're welcome! such a praise.. and it came from a talented guy~ wuhhuu couldn't ask for more!


wak:
angin yang berisiko tinggi yang boleh buat aku mengalami kecederaan parah pada deria bau; memang aku tak layan!

heee wak jijis, melepaskan angin tatkala tersepit di tengah-tengah ahli group! bahahahhaha takleh blah ah ingatan tu..

George M. said...

Haha..
stop it with the talented guy.
but thanks anyway.

ila ni said...

ok, we gonna change it to;- berbakat. gagagagaggagaga!

hamiDahRecKs said...

akak suka kucing!comel jer kucing yg jatuh longkang tuu,...hahheheh

wakarchie said...

ok ape....tmpt terbuke....ade satu kes nie ktorg berlime naek kete asan lepas balik makan kt padang......tbe2 ade yg melepas dan x mengakuinye....lagi le x gentlemen

ila ni said...

kak reck:
sbnrnya mmg ila pon sukakan kucing tapi jadi benci sbb doktor suruh elak pegang2 kucing, asthma ;(

wak:
korang memang jijik!! hahahhah tersedak aku baca komen kao

wakarchie said...

kalo laki ko esk ko xdgr die kentut jangan le jadikan die laki.....ade sumting wrong....trust me...oh...yeah

ninazarina said...

eh? ila bukan ke kat KL?

ila ni said...

wak:
hofkos aku akan cari yg kentut berpada-pada, bukan sesenang hati melepas di tempat orang ramai. (terkena batang hidung tak?) hahhahaha

kak nina:
ila kat klate ni, cuti after quit keja hari tu ;) nikmat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...