perasaan tipikal bila nak tinggalkan kampung halaman

esok hari last berada di rumah. memandangkan dah ada satu panggilan interview, terpaksa la start cari kerja kann. takkan semata-mata nak attend sebijik interview je haku pulang ke kotaraya nanti. maka, resume versi 2009 yang dah berapa kali ditukar informasi, masih dikekalkan designnya. kesian, outdated amat  -.-'

kenapa orang sedih nak tinggalkan kampung halaman?
kalau diperhatikan, kuasa rumah family ni sangat kuat. boleh meleleh-leleh time atas bas keh keh keh. rasanya, sebab utama hofkos la sebab mak ayah. sebak bila ingatkan mereka kesepian bila kita dah pulang ke kotaraya kelak (macamnya kao itu penyeri keadaan?) . nak nak bila malam tadi diserang gastritis, erhh baru ingat nak maximizekan masa di rumah.  tak pasal-pasal dah tambah satu momen sayu.

bila sakit, macam biasa, ibunda lah jugak doktornya.
urut kaki, turun naik tangga amek ubat lah, amek makanan alas perut lah. tiap-tiap kali ma turun amek benda-benda tu, cepat-cepat saya keluarkan air mata sepenuh hati hahah konon haru dan sebak tapi taknak ma tau. ego ila, ego.. hati mana la tak haru, ma kan sedang alami sakit lutut yang amat sekarang ni. turun tangga tu pulak umpama sengaja menempah sakit. ah air mata dah ni!


i am 100% sure malam esok bergenang air mata. dengan hebat. 
siap terhinjut-hinjut bahu cover macho.
cis. harap-harap takde orang kat seat sebelah.


ok, harap-harap malam ni makin bermaya. nak belajar lukis dengan pakcik baik :D


4 comments:

en_me said...

sodeyy kanns.. ehehe

ila ni said...

sebaks en_me sebakss yg amat

~~PurPle LiLyth~~ said...

aikkk~~wah wah wah~~ila nk g doh...sori ila xdey nk beronggeng ronggeng~`weekend pun duk jelepuk ats katil jah..wuwuw~
smoge ila success dgn new life pasnih....kl leen nk turun kkl,leen inform ila deh deh deh..ngee~

ila ni said...

no hal, ila pon bkn jenis suko tubek jale2 ni, malas nk bersiap hahah

inshaAllah berkat doa leen, ai sakses ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...