hampir 4 bulan menganggur

kadang-kadang rasa macam nak tubuh satu kelab penganggur online. ke dah ada? sebab, menganggur di perantauan sangat lah bosan. bukan macam menganggur di rumah ibu bapa.

objektif penubuhan kelab adalah of course untuk bergaul mesra ewahh dan dan. tak, tu objektif sampingan. objektif utama ialah untuk memuaskan otak saya yang selama ini duk fikir:

  • apa penganggur-penganggur lain sedang lakukan pada waktu sekarang?
  • sihatkah mereka?
  • adakah hidup mereka sentiasa terisi?
  • mereka isi lapang dengan buat apa?
  • apakah pandangan mereka mengenai wang di dalam bank yang makin menyusut?

ah diorang menganggur duduk rumah mak ayah. takde masalah lah hal duit. heh haku pun apa kurangnya, time ni lah gunanya kakak & abang, ye dok? huhui timo kasih kak ifa, timo kasih beware, timo kasih semo. ada tak agak-agak yang sama mongok dengan haku ni menganggur pun still menyewa sendiri? konon nak start cari kerja la, ila.. mana? mana? tak semangat langsung. takat hantar 2,3 resume..

haih..esok is another Harry Potter's day. siri ke 3 - Prisoner of Azkaban kalau tak silap.
nasib ada external wani tinggal. kalau tak mati buncit duk layan makanan dalam bilik. mengeluh sangat, tapi sebenarnya kao enjoy kan tak bekerja? wahahahah sape tak suka weh hidup tanpa deadlines, pressure & etika!


"wahai penganggur sekalian, 
jom kita gi mandi sungai! free oi."


5 comments:

MATAHARI said...

jom, mandi sungai!

en_me said...

sonok kan mandi sungai.. ihiks

efa fairuz said...

'mati buncit'

gelak guling2!! lawak ahh mek la nih hahaha

Anif® said...

Penganggur kalau menulis blog masih dikira cukup produktif juga :)

anOOan said...

hhaha. aku dah lama x berkemsempatan datang sini. but, this will be the last. sayonara from anooan




"anooan was here"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...