kalau jodoh itu boleh dipilih berdasarkan..

1. berdasarkan susunan keluarga:
saya nak pilih anak bongsu. biar nanti boleh sama-sama mengadu nasib yang sama time minum teh petang-petang kehkehkeh


2. berdasarkan pekerjaan:
doktor! sebab nature of work yang selalu on-call, jadi kemungkinan untuk cepat bosan tengok muka sama tiap-tiap hari tu adalah rendah. tapi taknak lah sampai 3 bulan sekali baru jumpa macam pekerja pelantar. nanti sape nak buang sampah?


3. berdasarkan kemahiran hidup:
nak yang pandai baiki barang! baiki komputer ke, baiki paip ke. lagi bagus kalau pandai bertukang. boleh cipta perabot yang sah-sah ikut citarasa sendiri. boleh suruh buatkan decking tepi rumah ke. harharhar aku lah queen control! silap-silap boleh bukak company handyman..


4. berdasarkan sejarah sekolah:
nak yang dulu sekolah lelaki saja. mesti banyak yang kita nak ceritakan sebab konsep sekolah kita sama.


5. berdasarkan hobi:
nak yang adventure. yang suka backpacking tengok dunia. nak-nak yang suka camping & menikmati alam.


6. berdasarkan jenis kereta:
nak yang keretanya tak di modify.


kehkeh sekali update terus bab ni apa hal? sengih je lah.
berangan memang nikmat dunia, kan?


9 comments:

senyumSOYA said...

saya suka yang minat aktiviti lasak...hihihi

efa fairuz said...

hahahahaa

paling kejis ayat nih..
"nanti sape nak buang sampah?"

ayyooo..
haha

eh btw, akak dpt jodoh yg keretanya dimodified.. huuu.. sabojela

Fzah Ruslan said...

Haa ! update sbb lepas bace post kiblat aku kah ? ;P

#6 berjaya buat aku tergelak besar sorg² d dinihari ini. harap² encik pak guard tak terdengar and ingat aku kene sampuk and datang pecah pintu konon nk selamatkan aku ! (o.0?)

ninazarina said...

wah! wah! ilani...

tapi yang no 2 tu x boleh belah..

"nanti sape nak buang sampah?" hahahah!

MATAHARI said...

khayalan tingkat tinggi, xapa, hehe

HANI IZWAN said...

hehe chomey je update ni. btw, no 2 tu paling best, siapa nak buang sampah?

skrg ni pon kerja buang sampah husband yg buatkan, mmg diri sendiri takkan pergi buang sampah..ehehe.

ila ni said...

cik soya:
kann.. terserlah! *sengih penuh cita-cita*


kak efa:
hahah biasak aa, buang2 sampah ni bagi lelaki je ah, kalau kita, leceh, nak kena pakai tudung dulu la, sauk juboh dulu la *alasan*

err..support kereta modified! :D


fzah:
hepp update ni copy pste dari notepad lah. selama ni hanya tersusun dlm draft ;)

adakah pokgad sano hensem? jikalau ensem, angan2 anda utk diselamatkan pokgad itu - bernas!


kak nina:
heheh kalau tak tolong buang sampah, dia nak buat apa lagi, kann heheh


matahari:
woo khayalan tingkat tinggi eh ni? hahah parah dah tahap angan-angan aku ni..


hani izwan:
idup aja!! haha bahagikan tugas sama rata la kan kikiki ayat koya spo pernah alami jugok ;p

sang helang said...

eh semua ciri yg ada pada sy. kecuali no 6

ila ni said...

ok jom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...