pengalaman gigi tercabut

ada budak 7 tahun excited menunggu giginya jatuh ke riba. semua pintu di tampal dengan poster yang dah disediakan ruang kosong untuk tulis tarikh giginya tercabut nanti. lukisan gigi pula dilukis mirip dengan gigi sebenar beliau iaitu senget sebiji yang baris bawah.




makcik gebu : 
doh bakpo ssungguh ni? ni first time ko gigi nok ccabut?

alya kering : 
tak lah. yang first kat Disneyland. 
ceh. perluuu ke?

makcik gebu : 
doh, ni gapo ni 'Hari'? 
bakpo garis perkataan Hari? 
(ni mesti ajaran buku rampaian. tarikh & hari kena garis)

alya kering :
ye lah, nanti kalau gigi cabut hari monday, alya tulis la hari monday

makcik gebu : 
oloh? letih la gitu nok keno gi tulis kat tiap-tiap pintu pulok

 alya kering : 
- jeling -


Betul la kan? Kan ke penat tu nak gi tulis MONDAY kat tiap-tiap poster kat pintu? Takleh terima hakikat le teww. Takpe. Dah biasa dah dijeling budak-budak tak cukup umur ni. Macam tu lah nasib saya bila ke rumah Subang. Jeling-jeling amalan biasa. Ah, dengki lah tu gigi orang tak senget sebijik!



selamat menunggu gigi baru, alya syakirah.

3 comments:

~~PurPle LiLyth~~ said...

bengkeng weh alya nih~haha~die tepek stiap pintu sungguh kooooo??

efa fairuz said...

hebat! first time dgr cite mcmni.. huhu

ila ni said...

ho leen, tepek pah ke pitu toilet demi menghebahkan pada umum. becci.

tu la psl k'efa, mslhnya masuk lukis kat bilik ila tidur tapi toksey wi kelih mulo2 tu hadeh laa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...