4 bulan menganggur itu telah tamat dan kini menjadi pekerja hyper busy

  1. Sumpah busy. First day balik pukul 10 lebih dan begitu juga the next days. 
  2. Benci jem atas DUKE di exit PJ. 
  3. Lunch dah  berapa hari tak makan. Let alone nasi. 
  4. Benci detail section. Nak stay back tapi takut sebab glass wall yang membolehkan view yang jelas terhadap ofis-ofis kosong pada waktu malam. 
  5. Esok gi Ulu Yam hoyehh. Hidup di weekend hari je lah. Alhamdulillah.

Ok, doakan everything goes well, biar dapat ilmu sebanyak mungkin, dan yes, bos bukan jenis tengking-tengking. Sekian.

zaman fresh grad mungkin berulang.
bukan bercakap mengenai pengulangan pipi tembam. harap maklom.


7 comments:

Tun Teja said...

keja mana cik ilani..

George M. said...

wow, dah dapat kerja eh?
congratulations!
(hope it's not too late)

Oh, good luck in your career ilani!

ila ni said...

tun:
kat solaris dutamas. jauh ... tiada lagi 8 minit ke tempat keje.

george:
terima kasih, kucai. tapi rasa macam tak lama je kat sini ni hahah

efa fairuz said...

tahniah, anda mungkin mampu mengurangkan pipi tembam ittew.. :D

ila ni said...

cet. hahaha inshaAllah.

Anonymous said...

Selamat bekerja!

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

ila ni said...

thanx wahai anonymous~
kalau 1 day bos berubah menjadi annoying, kita selit je pantun ni atas meja dia huh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...