mencuba untuk memahami

*tukar tajuk*
seorang staf suka kalau bos selalu belanja makan. makan pulak di tempat-tempat yang memang takk la nak makan kalau pakai duit sendiri. tapi logik la, kerja pun sampai lewat malam tiap-tiap hari.

tapi, seorang isteri bos di rumah, pasti tertunggu-tunggu suaminya pulang selepas office hour. 'kerja banyak kot, tu yang balik lewat'.. punya lah kan kita si isteri ni. ehhh jap. bukan 'kita'. golongan wanita. yes. wanita.  benda macam ni, kalau berulang banyak kali, tu yang boleh makan hati berulam jantung tu. cee cakap macam dah berpengalaman.

itu kalau dilihat kehidupan seorang bos. banyak hati perlu dijaga. ok, pointnya ialah, try tengok hidup kita pulak. berapa banyak hati yang kita perlu jaga dan berapa banyak hati yang kita tak terjaga?

mak call takleh nak angkat sebab ada bos tengah discuss ngan kita kat sebelah.
member ajak minum takleh nak join sebab kena stay back.
anak sedara duk rindu tapi tak sempat nak gi jenguk. eh farah & aqil rindu dok ko ciksu dio mcpa weh?? dilema sungguh.

so, kemungkinan untuk seseorang itu berubah bila bekerja itu, marilah kita anggapnya satu proses yang tak semua orang alaminya wahai cik hawa fatihah. people change. mungkin kita boleh handle things better than her, or maybe sebab kita tak tau keutamaan dia apa. her job, her husband, her parents. friends itu mungkin dah jatuh ke keutamaan nombor puluh-puluh dah sekarang. yes, ini kenyataan nak sedapkan hati kita instead of thinking that we might lose her. (air mata menitik) apa pun, u still have the other 3,4 here. smile hawa smile.

orait, to those yang saya tak sempat nak jumpa this weekend, sorry banyak-banyak. serius sorry. happy weekend ebribadi!


6 comments:

MATAHARI said...

tu dia, hidup seorang yang telah bekerja. chaiyok2!

ila ni said...

kehkeh trimas matahari!

~~PurPle LiLyth~~ said...

agak sensasi kedengarannn~~bakpow plak tuww??hehe

ninazarina said...

ilani tak jumpa korang ujung minggu lepas sebab ilani jenguk kitorang kat studio!!! hehehehe...

tq so much for d RMs ilani :)

mahap le, kami dok stingarden jek :P

ila ni said...

leen:
nati kito bersembang kencang ;) nk call leen tok dae2 lagi ni haih~

kak nina:
stingarden tak stingarden, still boleh 'menyenggeng' tu kira best dh tu haha. u're welcome. hanya itu yg mampu :D

kacang berkeju said...

i like this entry.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...