hasil tuaian

aci tak malam tadi tido atas kertas-kertas kerja sebab terlalu puas hati dengan penat-lelah sendiri?
haha ikutlah nak cakap apa pun, tak kesah.

kesnya, 2 3 minggu lepas, kena kerjakan satu bangunan lama kat Jalan Tangsi- bangunan PAM sekarang. projeknya ialah projek refurbishment, bunyi cam senang sebab bangunan asal tak ubah bentuk pun TAPI! plan dari surveyor takleh pakai sangat maka terpaksalah pergi ukur sendiri. sorang-sorang dikau! memang masa tu menyumpah berbakul-bakul la dalam hati. apsal out of 3 staffs, aku yang dapat bangunan corak melampau tu? apsal aku yang kena buat yang bangunan senget-benget tak ikut hukum tu? dan sepanjang 2-3 minggu tu memang banyak lah masalah yang timbul. tu tak masuk bos yang tak tetap pendirian asyik nak ubah sana-sini.

tapi semalam, akhirnya, semua drawing basic dah siap dan paling puas hati ialah aku berjaya trace elevation yang over tu fuhh lega kao! dan malam tadi, tertido sambil senyum puas; atas kertas A3 tersebut... and officially, segala jerawat mula mengecut.senyum lebar.


jap.
disebabkan terlalu gembira, nah gambar salah satu elevation yang saya gigih duk trace:



motif trace benda ni? tu, sebab nak tunjuk location benda-benda pink tu. benda nak tambahnya sikit je, yang nak kena trace tu plak yang over. haih, memang respect lah architect zaman penjajah ni. gigih gila buat hiasan kecik-kecik.

k babai.

5 comments:

INOTLOVEHUNTRESS said...

cantik hasil tracing tu... dah selalu buat ek? tak nampak comot pun..

myatiqah said...

tak PNC ke?hehehe
blh design umah aku x?bajet murah2 dhla,deh?hahahha

efa fairuz said...

one word for the tracing work..

"pehhhhhhhhhhhhh!!!!"

:p

ila ni said...

inot:
nk comot mendenya trace pakai kompite lah! hahaha

tiqah:
tok PNC pong, bendo meme sketul ado depan mato doh, renovate dlm jah. uish haruslah buleh. nk brapo tekat? 4?5? janji buleh pulangan wang kuang2

kak efa:
HINNNNNNNSSSSSS

INOTLOVEHUNTRESS said...

emmmhhh... patutlah.. haha.. ingatkan pakai technical pen.. giler klasik pemikiranku.. huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...