check friendship kita

kaedah senang nak tau orang tu nak kawan dengan kita lagi ke tak, dan kita patut simpan dia lagi ke tak dalam friendlist facebook kita ialah: bertanya khabar melalui inbox messages.

bukan wall.
ada sesetengah orang sangat mesra di wall sebab ianya tatapan umum. biasala, ada manusia memang suka capub. kadang-kadang macam berlumba nak tarik perhatian melalui ayat-ayat di facebook. sebab dia tau akan ada orang lain yang baca perbualan tersebut. btw, kembali kepada kaedah inbox, yes, ianya jelas dia dah tak perlukan kao sebagai kawan bila dia tak reply mesej kao walhal kao nampak keaktifan beliau di newsfeed kao. hamek kao.

point delete dari friendlist? tak, saya sendiri tak pernah delete, cuma lebih senang nak pilih kawan ajak lepak pasni. caranya, groupkan aje mana-mana yang tak berkenaan tapi add kao dalam facebook, ke satu group yang mungkin boleh dinamakan "ex-friend". sekian.

12 comments:

Tun Teja said...

saya?...saya xmain fb ni..trus sms..hahhaa

hamiDahRecKs said...

cute ah entry nih,,padat sekali..hihihihiii

en_me said...

kita kawan kanns.. ekeke

INOTLOVEHUNTRESS said...

dia mungkin tak perasan... atau tak pernah tau kewijudan inbox... kita andaikan yg baik2 je la... terlalu banyak andaian buruk membuatkan hubungan menjadi renggang... kita terasa sakit hati, tapi orang tu tak tau pun yg kita sakit hati... kan sia2 je.. kalau nak sakit hati, biar orang tu pun tau kita sakit hati.. contohnya, tegurlah secara joking di wallnya seperti:
"Wei, kenapa ko tak balas mesej aku? oooo, dah sombong ek sekarang? nak kena ni..."
kalau tak balas jugak, mmg hampeh la kawan ila tu...

sekadar berkongsi pengalaman...

ila ni said...

tun:
ila xdok pon no. fon dio, kawan lama-lamaaa dulu hoho konon nk buat baik la kaannnn bertanya kaba dia yg add kita ni . cis

kak reck!!! dah ada anak? (out of topic)

iye en_me, iya. :D

inot:
rasanya kemungkinan itu tak kena dgn kwn yg sorang ni sbb dia computer geek, dan bnila tegur kt ym pon mcm tu jgk responnya :D

cik wan nurul aiman said...

pedas!!jap nok check ado msj dr ila dok..
.
.
.
naseb baek xdok!! hehehhe..kalu kume, lepah dio xlaye msj kume, kume hide lalu dio dari newsfeed..jd xsaket hati tgk dio aktif maen fb tp xbalas msj!! ;)

ila ni said...

kehkeh nga set kito, kito stret fwd jah kume, ni saing2 hok 'bau-bau bacang' tapi nk jgk add kito :D

serenity said...

tak perasan sebab kadang2 terlalu banyak spam masuk





jangan buang saya >____<




p/s : saya pernah kena buang oleh kawan saya sebab saya terlalu active di alam maya n that person treat me as a spam. trow me out to the dustbin.

ila ni said...

kak aAn. ila nak gelak. tapi terlalu kesian hahaha ah dem terlepas jgk gelakan. ampun.

serenity said...

sampai hati. saya sangat sedey tahu >_____<

ila ni said...

hihi lekk. anggap je yg the rest tak delete kak aAn tu anggap kak aAn penyeri fesbuk :)

Hawa CMS said...

alaaaa~
saye tunggu inbox msg awak tau ilani
*wat muke kiyut miyut*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...