lagu-lagu yang menemani balik rumah tiap-tiap malam

Habit sekarang, drive balik kerja je pasang radio. Pagi dah tak dengar dah fly ke red ke, konon pagi adalah masa untuk muhasabah diri. Ye ah, nak pergi kerja ofis sekarang ni memerlukan courage yang tinggi tau? Nak la kena persiapkan mental dulu tiap-tiap pagi.


1. Adele - Rolling in the deep
Dia ni memang tak pernah mengecewakan. Suara nak best je manjang. Video dia rilek je nyanyi sambil duduk atas kerusi tak gerak-gerak. Lagu ni agak menaikkan semangat jugak lah. Sila cuba dengar.

2. Rihanna - California king bed
Fie, rihanna cun dalae ni. Begitu juga sang jejaka di dalam video ini kukihkukih. Video best sebab ada lighting favourite dan rumput hijau. Suara rihanna pun rilek je.

3. Plain White T's - Rhythm of love
Ni stok-stok lagu fav; Smile by Uncle Kracker. Lagu yang bila dengar, terbayangkan cahaya matahari pagi fuu fuu~

4. Christina Perri - Jar of hearts
Walau lagu lama, nasiblah masih dimainkan di radio. Memang layan lah lagu ni bila drive sorang-sorang. Lagu ni jugak agak berhantu di ofis. Asal diam kejap je, mesti ada suara tiba-tiba "..who do u think u are.." Ah. Best.


Dah ah. Tu je.
Eh jap. Ada lagi satu. Lagu nasyid. Nak sangat tau tajuk. Lagu dia macam ada lirik yang macam..ukir nama di langit biru mende tah. Lagu tu agak bes jugak, tapi ada time nak dekat waktu azan je -.-'. Tu lagu apa aa? Ok, ok. Sila nikmati another one day of weekend. Bye.

2 comments:

Fifie said...

heh.berehi tu lagu rihanna. eh sungguh ni, kalau malas nak balik rumah, meh la singgah tido umah sewa fifi.tapi fifi kena cari toto dulu

ila ni said...

hahah ye baiklah. toto2 tok main laa, lantai je kite layan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...