cukup passionate kah kita?


Kerja, kalau difikirkan sangat memang menakutkan. Lagi banyak fikir lagi risau, takut kalau itu ini begitu begini. Mula lah sampai tahap cari kesalahan orang lah, rasa bos tak best lah, environment tak best lah. Saya rasa saya patut stop fikir banyak-banyak pasal masa depan. After all, sampai sekarang pun belum sure kot nak jadi arkitek ke tak. Design for fun suka lah. Tapi to make it the only source of living, er.. susah kot. Banyak nak kena hafal by law, restrictions dan macam-macam lah. Tengok? Fikir banyak memang boleh mematahkan semangat. Rasanya, mesti sebab passion tak cukup tinggi kan? Macam mana nak determine passion kita? Tak tau pun minat apa dalam hidup ni. Setau saya, saya paling suka waktu tak kerja. Ha cemano tu cemano?

Bercakap mengenai passion, lawa tak gambar kat atas? Nampak mystical dan fantasi kan? Kalau nak inspired dengan sorang kakak ni punye passion, klik sini dan tengok sendiri kenapa ianya di panggil work of passion. En_me tak nak klik pun takpe ah :D



5 comments:

Lucifer said...

bagi aku kerja tu komitmen. aku rasa aan ada jawapan baik untuk ini.

en_me said...

okela okela.. me dah klick.. ahaha

ila ni said...

yeahh!! sememangnya satu komitmen. cuma, kan best kalau cukup passion, komitmen boleh bertukar jadi suka-suka...

en_me tipu! kohkoh selamat puasa!

efa fairuz said...

pehh!! hebbakk!!!!! tak mampu berkata apa apa..

Tun Teja said...

passionate ialah perkataan yang lama telah hilang dalam kamus fikiran..buat masa ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...