ramadhan 2011

Apa pencapaian terbaik setakat ni? Nada. Quran tak sampai separuh pun. Suku pun tak sampai. Terawih lubang-lubang. Pendek kata, lebih teruk dari tahun lepas. Dan kao ada hati nak ceramah ajak orang berbuat baik di bulan Ramadhan? Dan yes, menambahkan keterukan itu, rasanya minggu ni paling banyak makan gaji buta. Pernah tak, buat kerja lambat lambat sebab konon nak divide kerja tu dengan sama rata agar by certain date tu baru lah kerja kao siap? Contoh nya hari ni buat satu line, esok buat satu line, sampailah ke tarikh yang bos nak. Ye itu lah ilani minggu ni. Zalim kan saya? Zalim terhadap bos dan nikmat yang telah Allah bagi. Haih. Ramadhan macam tak memberikan impak pun kat hati kao kan ila? 

speaking of Ramadhan, i wish all the makciks out there mendirikan saf yang macam ni. bahu ke bahu. bukan ikut saiz sejadah. dan the ibus, meletakkan anak-anak kecil di saf belakang atau pun dihujung-hujung saf.


SCIPP - memori surau


4 comments:

Hawa CMS said...

pemandangan yang cantik
saf yang sempurna
rindu!

ila ni said...

rindu kae awa.. tapi malas bilo sapa turn keno gi ambek quran kat shelves haha!

Anea_hayati ♥ said...

macam x caye tu surau kt scipp dulu. rebut2 g saf depan especially mase form 5. pastu wat muka pandang slack klu junior yg dok saf depan. giler jahat. padahal senior dtg lmbt. hahaha

ila ni said...

hoooooo dih! baru ingt! saf mengikut form tu rasanya tahun2 akhir kito duk scipp dok? haha siye ko junior..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...