sedikit guide untuk buat rumah esok-esok

lunch hour. jadi mari berkongsi sedikit info. tapi tak tau nak start dari mana. jadinya begini, secara umumnya alam semulajadi memang antara sumber ketenangan. tengok alam je dah boleh ease our mind kan kan. jadi, sila ingat, bila dah kaya esok-esok dan mau upah orang reka rumah untuk anda atau renovate rumah, try to bring in natural element ke dalam rumah. tapi make sure, security measure tak diabaikan. security itu termasuklah macam mana nak cegah orang jahat masuk mahupun nyamuk. ada sejenis pintu yang boleh tahan dari dipotong pencuri dan mencegah nyamuk, tapi harganya sepuluh ribu satu set. anda sanggup? bijaklah memilih dan perbanyakkan maklumat sebelum membuat keputusan mengenai rumah anda. rumah ni weh, nak duduk sampai mati kot kat dalam tu.

tiba-tiba malas.
ni rajah yang boleh bantu kita fikir macam mana nak mencantikkan kawasan dalaman rumah nanti. study sikit.


ingat, view yang kita dapat bila berada dalam rumah lebih penting dari view yang orang dari seberang jalan boleh  tengok. maksudnya, hiaslah dalam rumah seeloknya oi. luaran setinggan, dalaman kondo bak kata yasin. sekian.

3 comments:

Anif® said...

Idea yang menarik :) Macam konsep rumah baba & nyonya di Melaka.

en_me said...

jangan rumah saja nmpk cantek.. ihiks

ila ni said...

pak anif:
ha'ah kan, baba nyonya. tak perasan pulak slama ni hoho. tapi memang kalau rumah yg ada courtyard memang akan jadi best.

en_me:
rumah cantik, bini cantik, anak-anak cantik. complete set.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...