'Bloodyhell'

"8mm is too thick. change it to 6mm"

"see? this one's smoother than this one. smooth but still can see the grain"

"rotate it a bit. make it 1 degree"

"which one is better - this white or this white or this white?"

"this pebble is too rough for high heels u know"

"don't you think if we give a 3mm gap is wayy better than 5mm gap?"

"i think we should custom made the lamp"



Design; kadang-kadang kalau tengah takde mood memang boleh buat rasa nak tampar orang yang lebih tua daripada kita.  Tapi macam-macam mana pun, apa yang bos cakap memang betul. Pengalaman mengajar semua orang. Kan? 

Dalam hidup ni, semua benda yang ada depan mata dah difikirkan pros & cons nya, dah di design untuk kebaikan semua. Even untuk benda remeh macam saiz anak batu yang kita duk pijak hari-hari kat pejalan kaki tu. Dan kerana designlah, saya bersyukur Malaysia punya plate number tu background dia warna hitam. Warna yang menyerap cahaya matahari lebih banyak berbanding putih. Cuba try ikut belakang teksi yang platenya putih time matahari duk di belakang maka fahamlah korang kenapa saya bersyukur.

Design wujud untuk memudahkan kehidupan orang sekeliling. Tapi design ni jugak, datang dengan harga yang tinggi. Itu masalah utamanya.


RM 2400.
why tak ada sale mehh?? 


6 comments:

INOTLOVEHUNTRESS said...

dari segi mendesign, arkitek mmg agak detail berbanding lighting designer...
arkitek: "8mm is too thick. change it to 6mm"

lighting designer: "100mm & 120mm... tak banyak beza maa...you letak kat ceiling, masih nampak kecik maa..."

nasib baik...

Fzah Ruslan said...

Huwoiii! Tak leh mahal lg ke ??

Takpa², nnt aku DIY.

Anea_hayati ♥ said...

pergh...!! mmg giloooo..


salute ngn geng2 arkitek nih..

hamiDahRecKs said...

hihihi.bos always right

ila ni said...

inot:
ye lohh. bosan. tapi bosan jgk bila asyik deal dgn lampu semata-mata. ke tak bosan not?

fzah:
masaelohnyo lapu tu nk letok dale jambae - ken yu imejin hau bbazir is det?! nk maroh la raso

anea:
meme gilo. enough said :P

kak reck:
bos mestilah menyokong bos, dok gitu? hihih

INOTLOVEHUNTRESS said...

tak bosan... ok je.. sbb byk je benda baru yg dipelajari...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...