SMS dari seorang ibu

'Ayah tido dah. Abe Mi dalam bilik. Ma tak ngantuk. 
Rasa sunyi pulak, sebelum ni ila ado kat rumah. Rindu juga. 
Ni air mata menitik.'

Ya Allah Ya Rabbi, tengah drive terus mata blur, penuh air. Tu mesej yang tiba-tiba, takde sebarang conversation pun sebelum tu. Imagine how big the burden of missing her anak-anak..Kawan-kawan yang rumah sejam dua je dengan mak ayah tu, balik la walau sekejap every weekend. InshaAllah besar pahala kalau dapat membahagiakan mak ayah..




4 comments:

en_me said...

sodeyy kanns.. uhhuuu

eira eixora said...

tetiba teringat kat ummi. sy ni walaupun da kawen kade2 tido ngan ummi lagi. tp tulah jrg2 jah bleh balik

ila ni said...

sedih en_me, sampai skrg terngiang-ngiang mesej tu.

tu la anis deih, kito ni walau duk jauh, 24 jam busy dengan kawan / kerja/ anak, tapi mak ayah kito, 24 jam tu brapo jam jah busy and the rest, duk teringat ke anok-anok sobb sobs..

Sandra Azwan said...

Hello Sang Buddy...thank you!;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...