you have my.. curse.

1. 
Bila korang tak participate
 time saya bersungguh nak dapatkan opinion masing-masing 
untuk event yang sama-sama nak buat.


2. 
Bila tah dari mana tiba-tiba korang diam seribu bahasa 
dengan muka masam mencebik 
yang hodoh 
tapi tak sedar hodoh. 
Moody lah konon kan


3. 
Bila korang pakai toilet, 
sikat rambut dan biarkan rambut gugur 
yang bersepah atas lantai basah macam tu je 
dengan harapan semua orang jenis pengotor macam korang.


4. 
Bila korang sesedap rasa pakai barang saya 
tanpa bagitau terlebih dahulu, at least SMS pun takpe. 
Courtesy mana?


5. 
Bila korang melengah-lengahkan masa 
dan akhirnya semua orang kena buat kerja last minute 
semata-mata nak suit ko punye life-motto. 
"I'm cool like dat" hah?


6. 
Bila korang berat sangat tangan
 nak basuh seketul sudu yang 
besar dan berat itu lepas pakai.


7. 
Bila korang tak participate 
dalam usaha yang sepatutnya dilakukan bersama 
*siri ulangan untuk menggambarkan betapa menyampahnya situasi ini*


8. 
Bila korang ada sikap selfish, 
sedangkan saya anggap kita betul-betul kawan, 
yang akan sama-sama terjaga tengah malam, terjaga awal pagi,
sedarkan rakan-rakan sekeliling bahawa semester ini semester penting.


9. 
Bila korang ingat dengan bersikap selfish itu 
akan membawa korang ke arah kejayaan 
yang lebih jauh berbanding rakan lain.


10. 
Bila korang sebenarnya tak berusaha pun untuk berkawan dengan penuh keikhlasan....





2 comments:

Anishaway said...

LIKE

semoga dipermudahkan olehNya kak ila ;)

*baca entry ni sambil dengar my heart will go on celine dion..

erkk motifff?
hehe

ila ni said...

ohoho sorry anis, laaaaaama gila x bukak blog. thanks! alhamdulillah dipermudahkan degree kali ni ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...